Bu Blogda Ara

27 Mart 2008 Perşembe

2008 MODEL ANAMIZ YUMURTLADI

Sevgili dostum ali türk bana ana göndermeden anasız arılara günlük yumurta vermiştim.Anaları vermeden ana memelerini bozmam gerekiyordu ,bir tanesine kıyamadım çok güzel görünümlü bir ana memesiydi onu birbuçuk çita arıyla ayırdım,olacak diye deil,tarih martın 4ü istanbuldan dönüşümde ilk olarak ona baktım,çıkmıştı görüntüsüde hiç yabana atılacak cinsten değildi.Bu sefer bu ana çiftleşemez dedim,zira arılarda değil erkek arı ,erkek yumurta bile yoktu. Derken aradan bi 15 gün geçti,bu gün bi bakim dedim aa inanamadım bir çıtaya sen boydan boya yumurta at obürününde bir yanına.
Aman allahım dünyalar benim oldu,arıcılık bu işte dedim kendime.
Nasılda otoriteyi kurmuş gözüküyor.
Saf kafkas yumurtasından,buda benim ekotipim
Buda taze gelinin son görüntüsü daha fazla çekecektimde,çok utangaç.nede olsa daha taze gelin. Bilmiyorum ama heralde doğukaradenizin ilk anası olabilir.

4 yorum:

Ali Türk dedi ki...

Hayırlı olsun beninki ne yaptı bilmem hafta sonu bakacaz baş göz oldumu::)).

UĞUR KIRAN dedi ki...

Abi hayırlısı olsun,genç kızımızın kıymetini bil, süper bir gelecek vaad ettiğini siz benden iyi biliyorsunuzdur.İyi çalışmalar saygılar

Adsız dedi ki...

güzel yurdumun cennet bölgesi karadenizde olmak bir ayrıcalıktır.bizim burdaki karayemişlerin çiçeklenmesine daha 2 hafta var sizin arılar bizimkilerden şanslı.Allah emeğinizin karşılığını verir inşallah.
not:yaptığınız varroa mücadelesinde kullandığınız ilaç ismini kullanmamanızı öneririm.benide uyardılar bende sizi uyarayım dedim.teşekkürler

mahmudiyearicilik dedi ki...

hayırlı olsun işlerinizde başarılar dilerim.