Bu Blogda Ara

25 Mayıs 2008 Pazar

24 MAYIS ARICILIK VE HARİKA DOĞA

23 Mayıs akşam üstü ahmet abiyle beraber karar verdik bir akşam arılıkta kalıp cumartesi günü arılarada bakar döneriz,bu sefer pazar üzerinden değilde madenli .kaptanpaşa,yeşiltepe güzergahını kullanıp ordan arkaya aşıp hemşin kantarlıdaki arılığımıza gidiyoruz ve bu güzel resmide yeşiltepe toronis geçidinden cektik.
Arılıkta ilk önce kontröl edeceğimiz ve bize çok büyük haz veren kara kovan oğulumuzu kontröl etmek ve bu vesileyle onun durumuna göre bir hafta öncesini kıyaslamak.
kıyasladık ve arıda mum örme yönünde büyük gelişme var ama pek bal görünmüyor,durum süper olsaydı o dalaklar su kesilmiş olmalıydı ama olsun daha sezon yeni başlıyor.
Hava bu gün çok sıcak arılar çalışıyor işte
Şantiyemiz ve arılığıngenel bir bölümünü görüyorsunuz.
Bizden 400 metre aşağıdaki bir arıcı meslektaşımızın bin bir zahmet çekerek gürgen ağacındıki arılırı.
Ve danha aşağıya vardığımızda çam ağacında çeşitli güvenlik önlemleri alarak oluşturulmuş bir arılık daha,tabii bütün bu zahmetli işler AYI OĞLU AYININ yüzünden yaşanmaktadır.
çam ağacındaki kara kovan boş bir kara kovandır,buraya konulmasının sebebi orda oğul gelip içerisine girmesidir.
ve dönüş yolumuz devam etmekte,yol boyunca çok güzel fotolar aldım bir kısmını sizinle paylaşıyorum,komarlar bu yıl coşmuş sanki
Buradada yeşiltepe köylü bir arıcı meslektaşımızın geliştirmiş olduğu bir sistem,arılar ayının ulaşamayacağı şekilde ve altkısımda baraka arıcı evi olarak kullanılmakta.
Yeşiltepe boğazda yeni yapılan bir yol çalışması.
Yeşiltepe toronis geçidinden kaçkarların manzarası.
Geçitte bir müddet mola verip etrafı gezerken bizim köyde bir ay önce açıp bitmiş olan çifin çiçeği.Burada şimdi açmak ta.
Geçitteki komar çiçeğinin yakından görünümü.
Çayeli yeşiltepe köyünün yukardan görünümü.
Yeşiltepe köyünün şehidi bizim şehidimiz İDRİS DEMİRBAŞA Allahtan rahmet dileklerimizle
Kaptanpaşa kemerköprüsü
Senoz deresinin debisinin ve bulanık akmasının sebebi yağış filan değil,havanın sıcak olmasından dolayı yaylalardaki karların hızlı bir şekilde erimesinden kaynaklanmakta.
Çayeline doğru ilerlerken yol kenarında yine ayılardan korunmuş bir arılık.
Karadeniz sahil yolu çalışmaları sonucu bu güzelim yerler bu şekilde kirletilmiş durumda.
Çayeline doğru ilerlerken başka bir taş ocağı,artık kapatın bu taş ocaklarını yol bitti diyesim geliyor,yeter bu kadar bu doğaya yaptığınız tahrıbat.

4 yorum:

Şükrü KOCA dedi ki...

Salih Bey, Güzel ülkemizin güzel yerlerini bize gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Rabbim bu güzelliği vermiş tabiki ondaki dengeyi bozmadan insanın faydasına sunmak lazım. Yol medeniyettir. Doğrudur ama yol yaparken de doğaya zarar verirsek ancak kendimize kötülük yaparız. İşlerinizde bereket ve kolaylık dileklerimle Hayırlı işler

Unknown dedi ki...

Salih bey güzel resimlerinize bakarak vatana olan hasretimi gideriyorum çok teşekkürler.

Selamlar.

Unknown dedi ki...

Bu memleketin güzelliklerini elimin yettiğince yayınlamaya çalışacam arkadaşlar,temennileriniz için teşekkürler,kolay gelsin..

UĞUR KIRAN dedi ki...

Salih abi ALLAH nasip ederde bir gün emekli olursam, kesin memlekete dönecem ve emekliliğimi oralarda yaşayacam, belki farkında değilsiniz insan sahip olduğu değerlerin kıymetini bilmezmiş ama dünyadaki cenneti yaşıyorsunuz siz oralarda.
İnanılmaz güzellikteki doğa örtüsünü görünce gelde mecburiyete isyan etme.. Kal sağlıcakla abi..