Bu Blogda Ara

29 Temmuz 2013 Pazartesi

KESTANE ,IHLAMUR BALI HASADIMIZ;

 kaçkar bölgesinde olan arılarımız haricinde 10 tane kadar arımızı sahile yakın köydeki yerimizde kestane balı için bırakmıştık.Bu kara kovan onlardan biri.
 Bu resimden yaklaşık 10 gün daha yoğun bal geldi ballarını sırladı,fakat henüz organik kara kovanın balını sağmadık.
 Fenni kovanlarımız kestaneden hiç denecek düzeyde bal çetiler,veya çekemediler!! fakat ıhlamur öyle bir devreye girdiki her taraf bal doldu.
 Safa yakın ıhlamur balı
 sırlamalar bu düzeyde.

 hemenki tüm çerçeveler bu seviyelerde hasat edildi.
sonuçta 10 koloniden değişik ilaçlık balımızı sağıp bu kolonileride biraz gecikmelide olsa Erzuruma götürdük.

22 Temmuz 2013 Pazartesi

KAÇKAR DAĞLARI HEMŞİN 2013 BAL ÜRETİMİ:

Hemşin kaçkar dağları ''KOMAR BALI'' üretim çalışmalarımız yaklaşık bir ay önce sona erdi.
Buradaki bal üretimimiz çok iyi olmasada orta  deorecede bir hasatla sona ermiş bulunmakta.
 Sezon olarak bu yoğunlukta orman gülüne ilk defa rastlıyoruz.

 Yer yer beyaz komarda yok değil.
 Arılıktan gito yaylasına doğru bir bakış.
 komar çiçeklerinin bol olması fazla işe yaradı diyemeyiz,çok çabuk geçtiler.
 arılarımızdan bir görünüm.
 kaçkar balıyla dolmuş sırlanmayı bekleyen bir çerçeve.
 gito yaylası
 arılığımızın yeri çok güzel:)
 çalışan arılarımız.

 yavrular katlardan.
 Ham petekleri örmuşler.

 Birazda polen ürettik.

Netice itibariyle;2013 hemşin komar balı üretimimiz orta verimde olmuştur, ama bizi tatmin etmiş diyebiliriz,bu yılki balimiz çok saf ve karışığı(kestane, böğürtlen karışmamış)bal fiyatlarımız son 3 yılın fiatıyla satılmaktadır ,yani vatandaş kaliteyi ucuza yesin dedik,şimdilik iyi gidiyoruz.

Hemşin maceramız 23 haziranda 2230 m rakımlı erzurum yaylasına göçle sona ermiştir,Erzurum'da ikinci bal üretimi çalışmalarımızıda daha sonra paylaşmak üzere bütün arıcı dostlarımıza bol berketli bir sezonla hayırlı ramazanlar  diliyoruz.