29 Ocak 2009 perşembe günü arı kontrollerimiz devam etti ;Havanın uzun zamandır 20 derece civarında seyretmesi arılarda salkım olayını tamamen ortadan kaldırmış durumda ,resimlerde polen akışının ne denli etkin olduğu görülmekte.
Bu fotoğrafta polen kaynağımız olan(bu mevsim için)daha çok ormanlarda kendi halinde bol miktarda bulunan yabani fındık püskülleri.
Buradaki fındık püskülünden daha farklı ve görkemli olan kızıl ağaç püskül çiçekleri bunlarda polen olarak çok zengin olunca arılarda polen stoklarını oluşturmuş oluyor.
Dikkatımı çeken enteresan bir durumda arıların çok fazla suya gitmeleri,polen getiren kolonilerde yavru atışı başladığını tespit ettik.Arılar yavru beslemede bal sarfiyatını bir haylı artırdı bu durum az balı olan arıların takip edilmesi gerektiğini göstermekte.Tabii suya fazla vurmalarıda bal yemeleri ve yavru beslmedeki yoğunluktan olduğunu zaten biliyoruz.
Mimozalar birkaç gün öncesine göre bi haylı açtılar arılar ziyaret etmekte , bu çiçekler hem polen azda olsa nektar içerdiği için mevsim olarak çok değerli.
Burada kamelya çiçeği bu bir bahçe kültürleri ve çok yıllık aynı zamandada çok dayanıklı bir çiçek türü .
Kamelya;Kamelya bir bahçe kültürleri bitkisidir ve çok yıllık olmakla beraber çokda dayanıklı bir bitkidir,çiçeklenmeleri aslında erken başladı ,çok güzel ne güzel yaratmış seni yaradan sarı kırmızı.
Tabii günün finalide mangal kültürü ;bazan hamsi bazan tavuk s