Bu Blogda Ara
14 Şubat 2011 Pazartesi
7 Şubat 2011 Pazartesi
PAZAR GÜNÜ ZİYARETİMİZ
Geçen sene kaybettiğimiz emekli öğretmen rahmetli şezai acar hocamızın oğlu diş hekimi dr.Arif ACAR kendisini Rize pazardaki mekanında ziyaret ettik,bizi ailece ağırladı.
Arif bey bu işe inanırmısınız Nisan 2010 tarihinden sonra başlamış,nasılmı,babası rahmetli olunca babasına olan sevgisini ve onun hatırası nı yaşatmak amacıyla bu işe başlamış,ama ne başlama ,yani kendi anlatımına göre 1.5 yıl önce arıcılıkla ilgili hiç bir şey bilmiyordu sadece babadan eve gelen ballar v.s hoş beş hemen arıların bulunduğu mekana gidiyoruz.Mekan derken bu arılar dünyanın en şanslı arıları sanki villada yaşıyorlar:)
Doktor arkadaşımızın bakışına bir bakarmısınız?bu bakış var ya tam bir aşk bakkışı olsa gerek başka söze gerek yok.
Arif bey arıcılığını tam bir jet hızıyla geliştiriken bir taraftanda her türlü donanımıda kullanmakta,arkada yaptığı arılara ait villa diyelimburda arka planda malzeme dolapları her şey çok güzel.
1.5 senede sen arıcılığı bütün kurallarıyla öğreneceksin birde ana üretiminide kusursuz yapacaksın,ne diyelim tebrikler.Bu resimde ocak ayında bir ana çıkartıp dollettiğini söyledi işte bu kutuda.
Sen ocakta ana döllersin maşallah güzelim nede güzel yumurtlamış,Arif kardeşim bir kez daha tebrikler.
Arılığın konumu son derece uygun,arka siper ruzgar almaz ön plandada bir tepe gibi çıkıntı var arıların bakış yönü kıble istikameti.Hava ruzgarlı ve soğuktu ama bir arı gösterecem sana dedi ve bakalım dedik.
Maşallah ayın şubat 6 sı az zaman sonra bu arı yavrulamaya başlar toplamda 8 çıtada salkımda maşallah...
Ben bu işle yıllardır haşır neşirim binin üzeri arıcı tanıdım fakat Arif bey gibi bu işe gönül veren bir arıcı daha tanımadım,arılıkta ve çalıştığı ardıyede olsun her türlü ekipman ve malzemeler tamamlanmış birde bunlar dolaplar monte edilip güzel bir düzen içerisinde olması bir işe verilen önemin anlatımı olsa gerek:) ha şunuda belirtelim bu şekilde arıcılık yapmanın tabiiki yüksek bir maliyeti vardır.
Rize'li değilmi karakovansız olmaz en üst köşede yerini almış.
Arıların sarayında ayak üstü çok hoş sohbet ettik,Arif bana bir bilgi almak için telefon açar sorardı,bende dilim döndüğü bildiğim şeyleri en anlaşılır biçimde kendisine aktarırdım,bunlar 1-2 senedir oluyordu kendisini tam usta bir arıcı olarak karşımda görmem beni o kadar mutlu ettiki inanırmısınız bazı konularda kendisinin benden de ileri olduğunu söyleyebilirim.
Şu anda kutularda 4 adet ana arıyı kışlatıyor tabiiki her arıcının bu gibi stepne analara ihtiyacı mutlaka vardır ama soruyorum usta arıcılarımızın kaçında böyle bir düşünce var.
Aslında biz arif beye saat 14.00 da gittik ve akşam 22-00 da ayrıldık bu arada ikramlar muhabbetler oldu ama hepsini yayınlasak bu iş çok uzar bizleri en samimi bir şekilde ağırladığı için hekim kardeşimize teşekkür ediyoruz.
Arılığın önünden görünüş.
Ne diyelim arılık sarayı maşallah...
Bahçede her türlü narenciye mevcüt.
Bu yedi veren limon bir tarafta olgun limon yanında çiçeği.
Aslında biraz toplayacaktım bu portakallardan ama unuttuk nedense.ama madalinalardan baya yedik çok lezzetliydi.
Bu ağaca şeker ağacı diyorlar bizim Çayeli'de bizde bu ağaçtan yok çok iyi çiçek açıyor ve arılar çok seviyor,resimde görünen şeker ağacının meyvesi biraz tattık şekerimsi ve yumuşak kıvamda ,bu ağaçtan fidan alıp dikeceğim.
DR.Arif beyin arılığının karşıdan görünümü.
Daha uzak plan.
Arifin 5 katlı mustakil evinin en alt katını hem ardiye hem arıcılık malzeme ekipmanlarının muhafazası hemde rahat ve geniş çalışma ortamı olarak kullunmakta.şöminede aynı yerde arkada birde mutfak var,şöminede çok güzel ısındık iki demlik çayıda götürdük aslında burda 5 kişiydik ama dedense bütün bir resim çekmedik dalgınlık diyelim.
Arif amcası emekli orman şefi Recai ACAR sırtını ısıtıyor:)
Arif bey bu kara kovanları yaza arılandıracağını söyledi.
Son olarakda peteklerin muhafaza edilişini gösterelim önce naylonlanmış derin dondurucuda bekletilmiş ve bütün ağ kurdu yumurtaları öldürülmüş naylonla muhafaza edildiğindede bir daha bu kelebekler içerisine girmediği sürece bu iş hallolmuş oluyor.
Ben Arif beyi gönülden bu işi yapan ve leb demeden leblebiyi anlayan zekada ve az zamanda çok yol alan bir arıcı kardeşimiz olarak gördüm,bundan sonraki süreçte arıcılıkla ilgili ,bölgesel güzel bir çalışmanın içerisnde olacağını duydum bu beni heyecanlandırdı,benimde yapılacak çalışmlarda tüm enerjimle yanında olacağımı söyledim ve bu ne tip bir çalışma olacağını zamanı gelince buradan paylaşırız diyor ,Arif beye ve eşine bizleri sıcak ve muhabbetle ağırladığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
1 Şubat 2011 Salı
Rize'ye kış geldi sonunda:)
Bu sene kış kışlığını yapmadı derken bir haftadır soğuyan hava ve yağışın ardından bu gün(1şubat2011)yoğun kar yağışı tüm güzelliğiyle bizlere kendini sevdirdi:)
Çayeli merkezden bir görüntü.
Bizim köyde önceki yıllarda yapılan sondaj çalışmalarından sonra tespit edilen bakır madeni için düğmeye basıldı,resmini gördüğünüz dağdaki yol madenin olduğu bölgeye gidiyor ve yapımını bitirdiler,buda köyümüz için yeni bir isdihdam kaynağı doğurur inşallah.
Dün köye gittiğimde çektiğim resim,foto benim köydeki evim dün kar yeni başlamıştır şimid oralarad 35 cm kar kalınlığı var.
Bugün sabahleyin arabayla biraz dolaştım çok süper bir kar yağışı halen devam etmektedir.Çekinilecek tek şeyin yarın için sıcaklığın bir anda -3 dereceye düşecek olması.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)