Karadenizin "komar"ı olan; fakat başka yörelerde " orman gülü " olarak bilinen bu bitki, bizim bal üretimimizin %90'ını sağlamaktadır. Tabi bu Rize yöresi için geçerli bir koşuldur.
Komar balını sağdıktan sonra farklı bir sezon daha başlıyor ki; o da kestane sezonudur. Fakat; biz kestane zamanına kalamıyoruz, Erzurum'a göç ettiğimiz için o sezonu kaçırıyoruz. Tabi kestaneyi kaçırmak istemeyenler de 2-3 kovanını Rize'de bırakabiliyor. Kestane balının da mide hastalıklarına son derece iyi geldiği de herkes tarafından biliniyor ve rağbet görüyor.
Fotoğrafta dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta daha var. Arının bitki içinde poz vermesi çok harika bir tablo olmuş. Bu anı yakalamıştım ve sizle paylaşmak istedim.
1 yorum:
Salih kardeşim komar sarı çiçekli olmuyormuydu.Ben sarı diye biliyorum.
Yorum Gönder