Bu Blogda Ara

24 Ocak 2009 Cumartesi

24 OCAK 2009 ;YAZMI GELDİ:)

Bu gün 24 ocak;kış mevsiminin en hissedilecek bir tarih aslında , ama hiç te öyle değildi havalar bugün benim arılarımın olduğu yer denize 6 km mesafede ve hava sıcaklığı 22 dereceydi;Hava iyi olunca tabii sorunlu olan arılarımızı açıp bakma fırsatı doğdu;Burda gördüğünüz ananın doğum tarihi 6 ekim 2008 dir.Yaklaşık 15 gün önce son defa kontrol ettiğimde maalesef halen dollenmemişti .
Bunun gibi dollenemiyen toplam 3 ana arıdan biride bu ana işte ;Hep deriz ya ana arı bir ay içinde döllenmelidir idye ama bu ana yaklaşık 4 ay sonra çiftleşip gördüğünüz gibi normal bir şekilde yavru atmaya başlamış,toplam üç çerçevede yavrusu var çok iyide bir çalışma düzenine girmiş.
Bugün aslında benim amacım dollenmiyen ana arılı arılarımı diğer arılarla birleştirmekti,güzel bir sürpriz oldu benim için çocuklar gibi sevindim diyebilirim.diğerlerinide birleştirmedim bir müddet daha zaman verdim bakalım akibetleri ne olur.
Yavru düzeni bu gibi iyi görünüyor bunun gibi toplam üç çıtada yavru atmış . Tabii hava çok sıcak olunca bir kısım arıyı açıp bakayım dedim;salkım yok arılarda fakat baktığım arılarda sadece iki arıda yavru olduğunu görebildim ama hava böyle giderse hepsi yavruya yönelir diye düşünüyorum.Resimde görülen fındık çiçeği kaynaklı polen stok durumu bu polen yaklaşık bir haftadan beri birikti. Bu durumda bir polen akışı var eminimki bir hafta sonra arılar yavruya yönelecek ve bal stok durumları iyi olmayan kolonilerde sanırım takviye gerekecektir.
Tabii bal kemeri bu gibi olan kolonilere hiç problem olmaz. Bu resimde polenli gelen arıları görüyorsunuz.Günle ilgili çok güzelde bir video var inşallah yükleyebilirim.
Ben bu videoyu bugün öğlen 12 civarlarında çektim iyi bir uçuş vardı mevsim olarak gözümüzün pası silindi diyebiliriz,dikkatla bakarsanız arada polenli gelen arılarıda görebilirsiniz.
Evet benim bulunduğum RİZEDE son durum böyle ::))

9 yorum:

AHMET ARICI dedi ki...

DİKKAT ETTİM DE ARILARIN HEPSİ DIŞARDAN GELİYOR.

Hayyam dedi ki...

bide şöyle düşünün bence;
6 ekim doğumlu analarınız bir ay içinde döllendi geldiler ama kış başladığı için yumurta atmadılar şimdi havalar müsaiy olunca yumurta attılar.Daha mantıklı değilmi?

Unknown dedi ki...

Hayyam abi tabii olabilir fakat ana çok ufacıktı bir anda büyüdü ve yumurta attı.Burdan yola çıkarak yeni döllenmiş olabileceği kanaatine vardık .

ariciahmet dedi ki...

Salih kardeş o pölenli çerçeveleri gösterme gözederim, hava aynı ama bizde pölen çok az geliyor.

Unknown dedi ki...

H.Ahmet abi sende mal çook nazar istesende edemezssin.abi sen nerdesin çarşıya çıkarsan görüşelim,selamlar.

Unknown dedi ki...

ya ahmet abi salih abi ben sizi anlayamayirum ikinizde mapavriyesunuzdaaa (çayeli)blogdan konuşuk edisunuz bu nasil bişedur

Unknown dedi ki...

Asım abi orasını karışturma o bizum ayıbımız :(

yalovalı arıcı dedi ki...

salih abi 2009 sezonu ilk ayda çok güzel görünüyor arılarının sağlıklı görünüşü sevindirici.
sezonun başladığı gibi güzel bitmesi dileklerim le işlerinde kolaylıklar seninle olsun.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Maşallah rize gibi yağmurlu ve soğuk iklimde bu ayda arılarınızın durumu gayet iyi. yeni döllenmip yumurta atmaya başlamış ana arınızda hayırlı olsun.Bu zamanda döllenip yumurta atmaya başlamış olan bir anaya kim sevinmezki.:)))