Bu Blogda Ara

10 Mart 2009 Salı

HAYİRLİSİYLE YENİ SEZONU AÇTIK

Bugün 10 mart 2009 ve nihayet sezonu açtık diyorum;arılarımızın tamamını kontrol ettik ve ilk sivi beslememizi yaptık.41 arılı kovanımızın maalesef 4 adedi ana kaybettiği için yanındakiyle birleştirildi.Resimdeki anamız 2008 yılı Gürcistanın maçahel sınırındaki yakın bir köyde arıcılık yapan ve zaman zaman Çayeli'ne gelen birisinden özel olarak getirtiğim 4 anadan biri ve çok güzel bir gelişim gösteriyor bu arılarda kafkas olmalı diye düşünüyorum tam bir fikir sahibi olmamız için bir sezon beklemeliyiz ve sezon sonu sonuçlarını sizlerle paylaşırız. 
Kontrollerde birkaç işi aynı anda yürüttük ,arılarımızda sadece bir kovanda bir adet varoa görmemize rağmen hepsini daha önce yapmadığımız bir ilaçlamayla ,yani başka bir ilaçla ilaçladık. Evet basit bir yöntekmle verilen şurup kolayca ve kısa sürede arılar tarafından alınmış durumda ,ben ilk kez arılarıma yem verdim bu gün kek filan bana saçmalık olarak geldiği için vermiyorum ,ve diyorumki işte benim kekim katı şurup. Ortalama olarak bu kilitli poşetlere arısına göre 1-2 litre koyu invert edilmiş şurup doldurup ağzını kilitliyoruz. Ve kovanımızı açıyoruz körüğümüzle poşetin alt tarafında arı kalmamasını sağlıyoruz ,poşeti çerçevelerin üzerine yayıyoruz.Son olarakda bu poşetleri 3-4 yerinden alttan çıkacak şekilde delmemiz yeterli oluyor. bu kilitli poşetler daha kullanışlıoluyor ama kilitlemeden önce içerisinde hava kalmamasına dikkat etmemiz gerekiyor ve poşetler 3 litreye kadar şurup alabiliyor ilerki tarihlerde dozu artırınca her seferinde dolu poşetlerle 3 er litre şurubu rahatlıkla verebiliriz. Bu günde Rizede hava süperdi sıcak ve güneşli:Karayemişler açmaya başladı arılar bu ağacın çiçeğini çok sever . Buda benim rasgele doğadan çektiğim çiçekler. Kaysi ağacı. not:Resimlerimizi cep telefonuyla çektik kalitesi biraz bozuk olabilir.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Salih Abi,
Sezonun hayırlı olmasını bereketli bir sezon geçirmeyi tüm arıcılara dilerim.
Selamlar,

ariciahmet dedi ki...

Hayırlı seneler
Busene benim güneydeki arılardan moralım bozulmuştu en iyisi 4 çerçeve askere inmişti,ama bugünlerde açtığım kovanlar bayağı moralımı düzeltti bir posta asker çıktı ya bayağı asker çoğaldı.

Unknown dedi ki...

dayiiii allah sezonunu hayırlı uğurlu etsin bakıyomda kara yemişler çiçek açmış desene arılar yakında oğul vermeye başlarlar

Unknown dedi ki...

Salih abi sezonun hayırlı ve
bereketli geçmesini dilerim.

selamlar saygılar.

Unknown dedi ki...

Saim bey teşekkür ederim tüm arıcılara iyi bir sezon diliyoruz.

Hacı Ahmet abi takma kafana bu sene bizim havamız iyi gidiyor sezon iyi olacağa benziyor kantarlıda komar çiçekleri pek soğuktan zarar görmedi haberin olsun,sanada iyi bir sezon dilerim yarın çarşıdaysan bi çayımı iç abi.


Asım emice teşekkür ederim "Karamiş çiçeğinden acı oldi balumuz ne edelum asim emice yokidi ikbalumuz^"sanada hayırlı bir sezon dileklerimle.

Sevgili arıcılıktaki almanya başkonsolosumuz mehmet kardeşim teşekkür eder sanada iyi ber sezon dilerim.

Şükrü KOCA dedi ki...

Salih Abi sezonun açılışını yaptınız. Allahtan dileğim bol ve bereketli bir sezon geçirmeniz. Sizin resimler süper oluyor. Karadenizin güzelliklerini bize aktarıyorsunuz. Ayrıca teşekkürler

İlhami Uyar dedi ki...

Salih bey moraller yerinde aynı hız ve azimle yola devam ,kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Sevgili acemi (USTA)kardeşim bende bütün arıcı meslektaşlarıma bol kazançlı sorunsuz bir sezon diliyorum ,ayrıca bu blogdan yakaladığım tüm güzellikleri paylaşmaya devam diyorum.

İlhami abi teşekkür ederim birimizin moralı hepimizin moralı olsun inşallah,saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Salih abi sezon hepimize hayırlı olur inşallah.

Fakat kekinde arılarımıza verilecegi zaman mutlaka var. Kurakta arıya suni bir nektar ortamı oluşturup yavruyu kesmemesi geretiginde kek devreye girecek.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
salıh abi
şerbeti bırak keke devam

(şaka şaka )

ne istersen ver
selamlar sevgiler