Bu Blogda Ara

5 Mayıs 2009 Salı

SÜRPRİZ ZİYARETÇİMİZ VE GÜZEL PAYLAŞIMLAR;

Geçen cumartesi sabahı saat 08 sularında telefonum çaldı ve bizim taşkın(TAŞKIN ÖZŞAHİN);Salih abi nerdesun ben seni görmeye geldim demezmi ;abi hemen yeni camının ordaki senoz petek'in önündeyim dedim ve geldi buluştuk bazı ikramlar filan oldu ama bizim bugün başka programlarımızda vardı yani verilmiş başka sözler; ya Taşkın insan akşamdan bi alo demezmi en azından yanı, ama sağolsun beni anlayışla karşıladı bir saat kadar muhabbetimiz oldu ve ben ayrılmam gerektiği için taşkını mekan sahibi ŞABAN kardeşime emanet ettim. O gün arıcılık değildi işimiz daha başka yükümlülüklerimizde vardı onlarla iligili işlerimiz vardı yani:) Gelelim bizim asil konumuz olan arıcılıkla ilgili son durumlara;havalar kısmende olsa biraz düzelme gibi oldu ama bu günlerde yeniden uzunbir soğuk günler bizi beklediğini öğrendik,olsun benim arım ve Rizedeki bütün arıcının arısıda aynı kaderi paylaşıyor ,yani bize arıcılık bu sene !"zorrrr dostum zorrr "gibi görünüyor tabii kısmet neyse o ne artacaktır nede eksilecektir .Bu resim benim en kuvvetli kovanım tamamı 8çıta bütün resimlerimi bu kovandan çekip paylaşacağım. Ben artık şimdilerde arılarımın analarındanda şüphe etmeye başladım!;Ama analar hamile koyun gibi ahh bi hava ısınsada ortalığı yumurta doldursak der gibi benim şüphelerime taş çıkartmakta.  Bu sene benim en güzel arıcılık günüm bir o kadarda zevk aldığım gündü şöyleki;bu arıcı arkadaşları bir günde arıcılık temel eğitimini verip ileride iyi bir arıcı olabilmelerinin aşısını yaptık ,her arı açmamda benim yanıma koştular bütün oyunu filan unutup bana sorular sordular bi ara yaptıkları gürültüden birkaç iğnede yedik soldansağa abimin kızı HİLAL ortadaki bacanağımın küçük oğlu (5 yaşında )MUHAMMET,veMuhammetin ablası ALEYNA ONLARA ARILARLA İLGİLİ ENTERESAN ŞEYLER ÖĞRETTİK TABİİ TATBİKİ OLARAK HER SEFERDE MUHAMMET BANA ;KİYALİÇE NEYDE demesi yokmu::))
8 nolu arının anası çok iyi görünmesine rağmen hala 8 çerçevede. Tabii koloni kontrol sistemimiz devam ediyor.Geçen yılki ve bu yılkı notlarımızı karşılaştırınca arada uçurumlar ortaya çıkmakta ! inanılmaz benim arıcılık hayatımda mayıs bu gün 5 daha kat atılmış bir kovanım bile yok::((
Yöremizde havalar bir türlü ısınamadı maalesef bazan iyi gün olduğuda oluyor ama aynı gün içinde 3 mevsimi görmekte mümkün olmakta. Bahçeden açelyanın ihtişamı:) Arılar açelyeye'de konmakta. Bu resmi 3 nisan sabahı Çayeli Madenli kavşağında kırmızı ışıkta beklerken çektim harika yoncalar açmışlar ama havalar ısınması lazım hertarafta bu sene en bol olan çiçek.arılar adeta hucum etmişlerdi . Pavlonya;bu ağaçlar martta başlayıp mayıs sonuna kadar çiçekli kalmakta vede arıların çok yoğun olarak ziyaret ettiği bir çiçek sunmaktalar,diyorumki arıcılıkla uğraşan herkes bu ağaçtan 5'er adet dikse hiçte fena olmaz ,dikiyorsunuz ikinci yıl ve müteakip yıllarda artarak çiçek açmaktalar. :::)))) Bu arılarda şaşırmışlar 4 çıta olan bir arı gitmiş strafora mor,mor petek örmeye başlamış. Arılığımın yanındaki büyük ve bana ait olan gürgen ağacının altına oturup arıları ordan seyretmek bana her şeyi unutturuyor ve rahmetli babama başlıyorum rahmet vermeye ;iyiki bana bu mesleği aşılamış gerisi boş işte. :::))) Arıcılık ekip arkadaşım AHMET ÖZDEMİR'in arılağı kendisini bazan ziyaret ettiğimde çekmiştim. Bölgemizdeki bu yılki benim bir tespitimde polen olmayışı yani yeterince polen gelmiyor dolayisiyle arı polen yoksa yavruya açılmıyor siz ne verirseniz verin BİR İLGİNÇLİKTE ARILARDA DAHA ERKEK ÜRETİMİ BAŞLAMADI BUDA OLAYI ÖZETLEMEKTE SANIRIM. Son olarak bu resim;orman gülü (komar)ve zehirli orman gülü (çifin)çiçekleri arılar çifire kesinlikle konduğunu ben hiç görmedim.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm dayı allah yardımcınız olsun bu perişanlığa çok üzüldüm ama mevlam ne eylerse en güzelini eyler inşallah düzelirler

Özcan dedi ki...

salıh abi polenın az gelmesı benımde dıkkatımı cektı ,ama sahıl kısmı boyle,yuksek yerlerde ıyı polen gelıyor hava daha serın olmasına ragmen,bırde bızım kayıtlara baktım gecen yıl ıle bu yılı karsılastırdım,bu yıl subat ayı gecen yıldan 3-4 derece sıcak gectı,mart ve nısan ayları gecen yıldan 3 derece soguk,gecen yıl mart ayındakı sıcaklıkla bu yıl nısandakı sıcaklık aynı yanı 1 ay gerıden gelıyor,bıraz karısık oldu galıba :))

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Arıcı,dostluklar daimi olsun,arıların gelişmesi iklim şartlarından dolayı farklılıklar gösterebiliyor,ileriki dönemde güzel haberlerinizi bekliyoruz,herşey gönlünüze göre olsun,başarılar diliyorum.İyi çalışmalar.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Salih bey. duygularınızı ne güzel ifade etmişsiniz.Arıcılık insan hayatına ne güzel bir mutluluk katıyor,bunu yine anlıyoruz söylemlerinizden.
İnşallah kovanların durumlarıda arzu ettiğiniz seviyelere hızla gelir ve emekleriniz boşa gitmez.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Unknown dedi ki...

Aleykümselam sevgili yeğenum kadıoğlu abim senin dileklerine ve düşüncelerine amin diyorum,zaten mukadderat ne ise o olur buna inamışız.


Özcan kardeşim;senin dediklerin aynen doğrudur ve bende bu değerlere dahada ters bir iklim koşulu altında olduğumuzu söyleyebilirim benim bu seneki gibi bir ilkbahar RİZEDE YAŞANDIĞINI SANMIYORUM


İlhami abi dilek ve temennilerin için şukranlarımı sunuyorum.İçimizde bir umut hep varoldukça ilerki günlerde inşallah iyi yöndeki gelişmeleri paylaşacağız.sanada kolay gelsin.


Uğur bey; bizim gibi öncelikle amatör ruh vede hobi olarak arıcılık yapan ve iyi niyetinin mükafatınıda meslekten ekmek yiyen insanların doğası gereği söylem noktasında bazan iyi bir şair bazan iyi bir köşe yazarımı dersin işte öyle bir şeyler içimizden kendiliğinden gelen şeyler ,duygularımızı samimi bir ortamda paylaşıyoruz,teşekkürler ,kolaygelsin.

ariciahmet dedi ki...

Salıh kardeşim hayırlı seneler.
Bak benim arılar hep 10 çerçevenin üzerinde nasıl olur deme busene 100 arıdan 2 kaybım vardı şımdidüşünüyörüm arılarımın yarısı faraza ölmüş nasılmı 5 çerçeve arıları birleştirir geçen seneki düzeye gelirim ve kovanları açınca bu arı fena deyil derim.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
ziyaret biraz ani oldu
fakat
allahın günü bitmedi ya
önumuzde dokunulmamış 3 ay yaz var
nasipse gene buluşuruz
yada kendisini biz davet ederiz
bu arada
msn den karakovan soran
arıcılarımız görünen yerden karakovan isteyebilirler
maşallah dükkanda ne ararsanız var
yok yok
salih arıcıyada misafirseveriğinden dolayı teşekkür ediyoruz