Bu Blogda Ara

17 Haziran 2009 Çarşamba

İYİ YÖNDEKİ GELİŞMELER

Arılarımızı kaçkar dağlarının etekleri olan hemşin kantarlıya götüreli yaklaşık34gün oldu.götürdüğümüzde arılar 7 ila 10 çerçeve civarındaydılar.Buraya geliş amacımız yeni bir mevsimle beraber arılarımızı geliştirmekti ,beklentilerimizide aşan güzel şeyler oldu ::))
arılardaki gelişme mukemmele yakındı .Havalar düzeldi güneşli günler yağışlı günlerden daha çok oldu vede dışardada nektar ve polen yönünden zengin bir ortam olunca arılarda gelin gibi beyaza büründü biranda ,işte bende bunu seviyorum arıcılıkta.
yeni verdiğim temel petekler kabartılıp yavruyla süslendi ,şimdilerde bu yavrular çıkmış durumdalar.
Arıların çalışma temposu seyre değerdi doğrusu.
Arıların önlerine bu bezleri germemiz çok faydalı oluyor balla yüklü gelen arılara bir nevi yollarına halı sermek gibi bir şey.Arılar yere dökülüp zayi olmuyor.
Benim arılarım iyi durumda ortadaki arıya üçüncü katıda attığımıza göre .
Bu arada hep diyoruz'ya varoa'lar erkek gözlerde gelişiyor;ben ballıktaki çerçevelerin etek kısımlarındaki erkek yumurtaları hep temizledim,arılarda henüz tek bir tane varoa'ya raslamadım ama bu erkek larvaların üzerlerinde ikişer üçer hemde tam gelişmiş varoalar mevcüttü .daha erkek arıların olgunlaşmasına bir hafta olmasına rağmen varoalar çoktan olgunlaşıp orda çiflişip yumurtalarını bırakmışlar bile.Ve dolayisiylede varoayla mücadele ne kadar zorlaşıyor değilmi.
Her zamanki gibi günün finalinde kütüğün üstünde akşam sefası::))

5 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Arıların gelişimi,inşallah bala yansır.Çok değerli meslektaşım Ankara Sağlık Müdürlüğü Çevre sağlığı başkanlığı yapan rahmetli Selahattin Arıcı ağbeyimizle akrabalığın varmı.İyi sezon geçirmen dileğiyle.

Unknown dedi ki...

Salih abi yeni yeriniz hayırlı olsun,bol ürün almanız dileklerimle.
Resimlerin herzamanki gibi harika bizlerle paylaştığın için teşekkürler,finaliniz hoşuma gitti.
Sana ve yanındaki arı dostlarına selamlar saygılar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Salih abi kolay gelsin.Zayıf kaldık falan derken maşallah üçüncü katı atmışsın.Allah bereketini artırsın.Bahsettiğin beyazı sevmeyen yok.Bereketli olur inşallah.

yalovalı arıcı dedi ki...

salih abi kötü başladı ama sonuş güzel olmuş.
artık bundan sonrasıda gelir gözün aydın olsun

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

merhabalr salih bey kötü başaldı dediğiniz sezonu yüzünüz gülerek tamamlarsınız umarım bu kovan önü bez uygulaması çok güzlemiş .. güzel fotoğraflar için ayrıca teşekkürler.. iyi dileklerim ve saygılarımla