Bu Blogda Ara

5 Ekim 2009 Pazartesi

KARNİYOL ARILARIMIZ VE SON MEMLEKET MANZARALARI



Sevgili dostum ALİ TÜRK'ten almış olduğum karniyol gebze f1 'i ana arılarımızın şu an için durumları tahmin ettiğim gibi süper görünüyor,çıkmış olan genç arılarda pek melezlenmemiş gibi ,yani arıların ırkı kafkas arısının biraz doğurgan tipi olduğunu düşünüyorum.Bu analar aynı şartlarda kafkas ana olsaydı bir yavrudan sonra bu mevsimde riske girmez,yani yavruyu keserlerdi,oysaki resimde net bir biçimde görülüyor ikinci yavrular atılmış durumda.


Burda genç kızlarımızdan birini görmektesiniz ; bu ırkın bizim karadenizde iş yapacağına inanıyorum,asıl deneme sonuçlarımızı gelecek sezon içindie alacağı,tüm sonuçları yeri geldiğinde buradan paylaşacağız kısmet olursaRizede yavaş yavaş sonbahara giriyoruz,Bu günlerde RİZE ve karadeniz genelinde çok güzel bir hava hüküm sürmekte.Karadeniz bu günlerde oldukça durgun . masmavi.Sakın isteyen olmasın bu harika hayvan hiç bir şekilde sahip değiştirmiyecektir,o bizim maskotumuz durumunda bu günlerde .Cazı dağından ÇAYELİ'nin çay filizleriyle bütünleşmiş harika bir görüntüsü.Bu resim AHMET ARICI tarafından görüntülenmiştir.Özellikle doğukaradenizde atmacacılık bir tutku ,bir hastalık gibidir ,çok koyu heveslileri vardır.Bu işe gönül verenlere saygı duyarak limanköy çayeli'nden bir amcamızı güzel atmacasıyla görüyorsunuz:)RİZE/ÇAYELİnin çeşitli görüntüleri.

5 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Salih abi karniol arısı boş alan ve polen varsa havada iyiyse yavruyu devam ettiriyor. Sizin orda kış ne zaman onları hesap edip, yavruya fireni sen koyacaksın. Freni ise aşırı şurup vererek çıtaları bloke etmen gerekiyor. Kafkas arısı zaten yavru attırayım desende olay kolay açamazsın, buralarda bir çıta dışına yavruyu zor atmakta.
Karniyolda kovanlara hakim olmalısın, kafkasta her şeyi oluruna bırak gerisini merak etme. Kafkas aslında arıcılıga yeni başlayanların arısı bana göre ve kolay kolayda ölmüyor ama çabukta gelişmiyor işte. Kolay gelsin hoşça kal.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Arıcı,nefis bir Karadeniz gezisi yaptık sayenizde,sağolun.Bende fotolardaki denizin berraklığınca gelecek ve bol bal verimi dileklerimi iletiyorum.Hoşca kalın.

Unknown dedi ki...

TAŞKIN;BEN BU DENEMELRİN İLK IŞIKLARINI ALDIM İYİ OLACAK İNŞALLAH,AMA BEN ASLINDA KARNİYOL,KAFKAS MELEZİ ANA ARILAR ÜRETMEYİ VE ONLARI DENEMEYİDE DÜŞÜNÜYORUM


Ali bey;karniol arısının bana göre kafkas arısının yakın akrabası olduğunu düşünüyorum,okadar benziyolarki inanılmaz.karniol için bizim buralarda polenli ve azda olsa nektar gelebilecek bir ay zamanımız daha var,ondan sonra el freni çekmemiz gerekirse çekeriz inşallah.teşekkürler,kolay gelsin.


İLHAMİ abi iltifatın için teşekkürler ,abi gördüğüm görüntülediğim her şeyi dilimin döndüğü kadarınca paylşmaya çalışıyorum,bu vatan hepimizin ,kal sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

Salih abi inşallah hayırlı olur,çalışmalarında başarılar dilerim,selamlar saygılar.