Bu Blogda Ara

29 Ekim 2009 Perşembe

DEVŞİRME YOLUYLA YAPTIĞIMIZ SÜNNİ OĞULLAR VE NEKTAR KAYNAKLARI

Bu sene arıcılık verim yönünden vasat olsada,Erzurum dönüşü eylül başı arılarımız inanılmaz güçlüydüler15 çerçeveden az olan arımız yoktu desek yeridir.Hal böyle olunca verimsiz geçen sezonun verimliliğini artırmak için devşirme üsülü sünni oğul elde ettik 15 adet nasıl olsa martta arı satmak çok kolay o zaman bahar masraflarıda çıkar,çocukların okul masraflarınadakatkı olur. Resmini gördüğünüz bu bölmelerden biri ,tabii bu arada boş kovanlarımızda kalmadığı anda bu resimdeki ballığın geçici olarak kovana dönüştümüş hali.Resimde ayrıca polen akışının ve arıların getirdiği polenlerin büyüklüğü dikkat çekici.::))
Nasılmı 45 arıdan geriside hiç eksilmeden 15 adet tabanca gibi yeni koloni oluşturduk?
Şöyleki;Her koloniden ikişer çıta arı alındı ,tabii 3 arıdan ikişer çıta alp bir adet arı oluşturuldu.Güçlü arıdan iki çıta arı alsanız hiç gücünden bir şey kaybetmiyor,6 çita devşirme koloniyi hepsinin yabancı olduğu bir kovana alıyoruz o zaman birbirine takılmıyorlar,tabii her ihtimale karşı parfümde uygulanıyor,ve son olarakda yeni döllenmiş ana arıyı koyup bu şekilde işi tamamladık.Havalarında çok olumlu olması arıların iki sefer yavrulamasını getirdi ,koloniler gelecek yılın elit kolonileri olacağına inanıyoruz.
Arkalarını karadenize vermiş olan sünni arılarımıız.
Ben böldüklerimi köyden alıp sahildeki liman köy mevkiindeki bu yere koydum.Burası bu mevsimde yeni dünya çiçekleriyle dolu etrafta arı hiç yok,tabii arılarda nektar ve polen sıkıntısı yaşamıyor.
Yeni dünya ağaçları 10 gün önce açmaya başladı yaklaşık 20 gün daha çiçek olacak gibi.
Belkide bu ağaçlar hiç vermediği kadar kaliteli meyve verecektir,arıların önemini görecez döllenme açısından,nasip olursa meyvelerinide paylaşırız.
Çiçek her zaman çiçek gibidir.
Gül ise her zaman öne çıkmakta.

4 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Yeni kolonileriniz hayrını görün.
Baharda inşallah bol bal alırsınız..
Kolay gelsin..

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
salih abi bende boyle güçlü arı olsa bölmezdim mayısta bölerdim
kimseye neden böyel yapıyorsunda demeyiz herkesin takdirine saygımız var
başarılar

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Salih bey,yeni oluşturdugun kolonilerinden bol bal alman dileğiyle.Saglıcakla kalın.

Cafer KARA dedi ki...

Merhabalar,
Rize Ekim ayında manzara olarak da çiçek olarak da güzel bir bahar ayı gibi. Bu güzelliklerin arılarınıza ve dolayısıyla size hayırlar getirmesi ümidiyle.