Bu Blogda Ara

27 Ocak 2010 Çarşamba

RİZE'DEN KAR MANZARALARI VE BALIK ZİYAFETİ...

Merhabalar sevgili dostlarım;
Tüm türkiye'de olduğu gibi soğuk ve yağışlı hav Rize'mizide etkisi altına ladı.ocak 25 ve 26 kar yağışı olarak çok etkili geçti diyebiliriz . Bizim buralarda daha hiç üşümeden bi anda eksi dereceleri görmek enteresen bir durum oldu. Bende dururmuyum makinemi alıp hemen bu güzel anları ölümsüzleştirme adına keyifli bir çalışma yaptım,bu çalışmalarımdan bir kısmını sizlerle paylaşıyorum.Resim benim evin hemen önünden. Çayeli merkez'den bir enstantane. Harika bir deniz ve balıkçı takası. Bunun adı karadeniz dün oldukça sinirli bir hali vardı. Karadeniz köpürüyor bir taraftanda kar ona karşı koyar casına sıfır noktasına kadar belirginleşmişti. Harika ,sanki gelinlik giymiş mübarek,isteyen kartpostal yapabilir.:) Çevre yolundan bir çarşıya bakış tabii görüş karyağışı nedeniyle ne kadar varsa. Okadar güzel yağıyorki sıcacık odamızdan çayımızı yudumlarken bu harika olayı izliyoruz,hatta şiir bile yazabilirsiniz bu romantik ortamda. Bizim mahallenin ortasından geçen şairler deresini görüyorsunuz. Zavallı arabamız battaniyesini örtünmüş,üzerini açmadım üşümesin zavallıcık.::) Güzel bir kartpostal daha. Önümüzdeki tepede bulunan öğrenci yurdu ve şanlı bayrağımız. yine mahallemizden bir görüntü.Kar bizim memlekette bir başka yağar ,hiç ruzgar olmaz İstanbul' olduğu gibi. Bizim buralarda dışarda kar varsa bir balık yeme içgüdüsü oluşur içimizde ,fiyatı ne olursa olsun bunun keyfi başkadır,bende günün sonunda aldığım istavrit balıklarının hepsini yedim.buyrun diyeceğim ama gelirmisiniz bilmemki:) Bu gün ereğlıden bir abimiz borcam içinde hamsili pilav yaptı,hissettim aradım ama ulaşılamıyordu,haksızda değil yani .

11 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Ereğli'de aradıkların kar altında mahsur kalmış duydun mu. 30 santim kar -10 derece hava ufffffff.....

Yazık istavritlere, bu mevsim hamsi mevsimidir, pilavı, tavası, ızgarası, köftesi, buğulaması,ne istersen yapabilirsin. 3 tane ölmüş istavriti önüne koymuşsun birde gelirmisiniz diyorsun :)

Salih abi şaka bir yana, manzaralar süperrrrrrrr... Sana zaten laf yok asaletin yeterrr....
Karadeniz'in yazıda başka kışıda. Kar ise berekettir, allah kışın zor şartlarında kimseyi bunaltmasın inşallah...

Unknown dedi ki...

Selahattin abi ,hamsiyi en son nerde gördün söylede yakalayalım,bu günlerde hamsi yok derecede.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Kar manzaraları süper, doğal güzellik denilince zaten akla karadeniz geliyor.
Balıklara gelince affiyet olsun.
saygılar

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm dayı maşallah iyi kar yağmış memlekete allah bereketini artırır inşallah istavritleride çaktırmadan götürüyon mutlaka selahattin abinin bor camda ki hamsisindenmi esinlendin afiyet şeker olsun.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Salih Abi.

Manzaralar harika.Eline sağlık.Maşallah gayet güzel yağmış.Balık diyince hamsi zannettim.İçimde çekmedi değil.Lakin gördüm ki orda da hamsi yok burda olmadığı gibi.Afiyet olsun diyorum.

SLM ve Muhabbetle...

bekir dedi ki...

önce balıklar için afiyet olsun o sogukta enerji verir.kar olayı bize göre cok şanslısınız ben kışın kar görebilmek için 100 km yol gitmem gerekiyor tadını cıkarın

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Salih kardeşim,

Karında,
manzaranında
balığında,
tadını çıkar..


her şey gönlüne göre olsun.

Unknown dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

önce yorumlarınızı toplu olarak cevaplayım,hepside aynı gibi duruyorda;inanın yolu buralara düşen olursa çok güzel bir kardeşiniz sizi rizede bekliyor ,bu güzellikleri sizlerle paylaşmaya amade bir şekilde,herkese saygılarımı sunarım.

Gülüşan ŞENGÜL dedi ki...

salih bey merhaba.sizin oralarda bal akımı ne zaman başlar.biz burada yani 68 aksaray ortaköyde temmuz 10-15 gibi sağım yaparız.oranın bal kaımını yakalama ihtimali varmı acaba? başarılar.....

Unknown dedi ki...

Gülüşan kardeşim;

Biz iki bölgede bal üretimi yapıyoruz,birinci bölgemiz Rize Hemşin Kaçkar dağları orman ve yaban mersini balı orda sağımı hazıran 25 te yaparız,kestaneyi beklemeden ikinci bölgemiz olan Erzurumun 3000M. RAKİMLI YAYLASINA ÇIKARIZ ORANIN BAL AKIMI 25 TEMMUZ 15 AĞUSTOS ARASI OLUR,SAYGILARIMLA BİLGİNİZE.

Gülüşan ŞENGÜL dedi ki...

salih bey bu erzurumdaki bal akımı bize tam uyar ama ilk defa il dışına gezgin olarak çıkacağımız için elbetteki yardıma ve bilgiye ihtiyacımız var.bu konuda bize yardımcı olabilirseniz inanın çok sevineceğiz.o resimdeki yaylaları görünce bir arıcı olrak dayanamıyoruz. teşekkürler....