Bu Blogda Ara

12 Şubat 2010 Cuma

ziyaret

İki gün evvel Çayeli'de arıcı malzemecisi ve kek imalatçı dükkanı olan arıcı arkadaşım ve dostum Necati KÜLÜNKOĞLU'nun dükkanına bir arkadaşa kek yaptırmak için uğradık.Tabii uzun süre arkadaşımızın mekanına uğramadığımızdan Necati abiden sitem işittik bizi hemen yakalamışken cay ismarlayıp karşılıklı arıcılık konusunda güzel bir ortamımız oldu.

Çayımızı içerken duvarda asılı AYI postu gözüme çattı ''ya ben bu ayının kendisini ne kadar aradımsa bulamadım yaylalarda ama postu burda''bulmuşken namussuzun kulağını bi güzel çekeyim dedim resmi tıklayın bakın.

Aslında ayıdan ne post nede dost olur derler ama çok iyi poz veriyor diyebilirim.

Pençeleri görüyormusunuz,3 cm'lik kovan tahtasına geçirip rahatlıkla parçalayabilen bu güçlü pençeler sanırım hiç bir hayvanda yoktur.

Necati abinin dükkanda bir arıcının aradığı her şey bulunabilir ,kara kovan meraklıları burdan en iyisini ve ebadına göre bulabilir.

.

9 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Salih bey,Samsunda karaca vurup fotoğrafcıda hatıra resmi çektirdikten sonra başına gelmedik iş kalmayan avcının hikayesine dönmesin olay,şaka bir yana o bölgelerde müzdarip olan çok insan var,temennim odurki bundan böyle kimse zarar görmez,başarı ve kolaylık dileklerimle.

Ballı Baba dedi ki...

Salih abi kulağı çekilecek çok keratalar var, bırak o postu git onların kulağını çek...

Unknown dedi ki...

İlhami abi;
Benim bir arıcı olarak her ne kadarda bu ayılarla kavgam olsada henüz hiç ayı öldürmedim,bu resim ayının postu bulmuşken kulağını çektik o kadar,saygılar.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Salih bey ayının kulağını çekmen iyi olmuş.Şimdiye kadar 10 dan fazla kovanımı yedi.Necati agbeyin dükkanındaki kovanlar ıhlamurdanmı yapılmış.Saglıcakla kalın.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Salih kardeşim Rizeye selamlar;

güzel poz vermişsin.

Evet ayının kendisi ormanda.
postu duvarda olsun...

ne işi var bizim arılıklarda ne istiyorlar bizden ya...

Allah'a emanet ol.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

çayeli
arıcılıkta çok gelişmiş çok ilerde
hatta rizeden bile
karakovanlar güzel görünüyor
başarılar

demircioğlu dedi ki...

salih abi fotoğraflar çok güzel. ince ince baktım hepsine. ayı postunu ilk kez bukadar yakından gördüm pençeleri dehşet allah kimseyi eline düşürmesin(!)
kara kovanın üzerinde ki yazılarıda çözdüm: mustafa sarı; gözü olanın gözü çıksın.

Adsız dedi ki...

Durali dıyorkı.
Selam Necatı ağabey,Salıh kardeşı.Yenı başlayacak olan arıcılık sezonu butun arıcı kardeşlerımın başarılı bir yıl olması temennısıyle. bol bereketler dılerım.
Bız arıcıların ışı Ayılarıda beslemek ve korumaktır.Onlar bu mıletın mılı değerlerıdır. Onlarııyı besleyıp kollamamız gerek.Ekonomıye buyuk katkısı olan arı kovanlarının dağılması ve parçalanıp yok olmasının bır değerı olmaz herhalde arkadaşlar.çok uremelerınden herhalde.

ariciahmet dedi ki...

Salıh kardeşim buldun ölmüşünü yap kabadayılığını yapabildiğin kadar o büyüklükde canlısı karşına çıkdımı o zaman kabadayılık pek sokmez.