Bu Blogda Ara

24 Haziran 2010 Perşembe

HEMŞİN KAÇKAR DAĞLARI KOMAR BALI HASADI;

Yaklaşık 2.5 ay önce başlayan arıcılık maceramızın Rize bölümü Hemşin kaçkar dağları kantarlı mevkiinde mutlu sonla noktalanıp , önümüzdeki ikinci mevsim için Erzurum yaylalarına doğru zor bir yolculuğa çıkış hazırlıklarımız başlamış durumda. Bu senede allah bize değer ve ilaç olarak çok kıymetli olan komar ve likapa(yaban mersini) karışımlı balımız hasat edildi,bu ürün her zaman üretilemeyen ve veriminin senenin meterolojik şartlarına bağlı olarak değiştiği bir ürün olmakla beraber ekonomik olarak'da arıcının yüzünü güldürebiliyor. Bizim hemşine çıkış tarhimiz;17 mayıs 2010 ,bu günse 24 haziran , yaklaşık bir aylık bir bal akımı oldu.Bu senenin balı kıvam olarak çok iyi görüntü veriyor,yeni ürünlerimizle ilgili resimli bir tanıtımımız olcak ilerki günlerde. Sağım yaparken bir taraftan'da kestane ve boğürtlen çiçeklerinden çok güzel bir bal gelişi başlamış durumda ,biz kestaneden üretim yapmadığımız için bu akışı terk edip gitmek zorundayız. Diyeceksinizki neden!? kestaneyi beklememiz için 20 gün daha burda kalmamız gerekir,bu demek oluyorki Erzurumun bal mevsimini kaçırmış oluyoruz.bizim için Erzurum daha verimli. Bal sağım işi çok dikkat ve bir o kadarda çabukluk isteyen bir iş;Mutlaka arınız çoksa bir ekip çalışması yapmalısınız,bu iş için 4 kişi en azından olmalı.İki kişi çerçeve çekecek biri körükçü ,diğer iki kişide yağmalanmadan balları sağım çadırına taşımalı. Bana ait çerçevelerin bir bölümü.Ballı petekler çadırda toplandı ,bu arada çadırın içerisi 35 derece sıcak olursa balın süzülmesi çok kolay oluyor,eğer hava kapalı veya yağışlıysa sağım yapılmammalı. Makinistliği her zamanki gibi ben yaptım. İçerdeki sıcaklık zaman zaman 40 dereceye çıkınca !!!:)
Alt resimdeki arkadaşlar soldanki ;Eyüp AL,ve Tuncay YAKUPOĞLU.

17 yorum:

Unknown dedi ki...

Salih abi hasatınız hayırlı uğurlu olsun,selamlar saygılar.

HB dedi ki...

Bereketli olsun. Az daha bekleyebilme şansınız olsa performans daha da iyi olacak gibi bir görüntü var. Petekler hala kar gibi maşallah.

muhteşem turunç dedi ki...

Salih abi bereketli olsun. Yalnız sıcaklık 40 dereceye çıkınca demişinde arkadaşlarda da sende de dirhem ter yok maşallah:)Sağlıcakla kal..

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi;

Biz tatmin olduk şükürler olsun,bütün arıcıların bereketli bir sezon geçirmesini diliyoruz.Terlemedik canım saçımız bozulmasın diye jöle sürdük ondan ıslak görünüyor,abi saygılar.


Halil bey;

Bekleme şansımız olsada bizim saf olarak almamız gereken balın kaynağı bitti,bu nedenle sağım yapmak zorundaydık,bundan sonra kestane ve böğürtlen karışırsa tadını çok bozuyor,teşekkürler,kal sağlıcakla.


mehmet bey;

Çok teşekkür ediyorum ,gurbetteki bütün soydaşlarımıza kucak dolusu selamlar,allaha emanet olun.

Ballı Baba dedi ki...

Salih kardeşim merhaba, bereketin bol olsun. Bu yıl bizim bölgede orman gülü çok güzel nektar verdi arılarını orman gülüne taşıyanlar birer kasa ful aldılar. İnşallah Erzurum beklediğinizden de iyi olur...

Unknown dedi ki...

Selahattin abi;

temenni ve dileklerin için teşekkürler,orman gülü balı bana göre mutlaka tadılması gereken bir baldır diyorum,saygılar.

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Hasatınız bereketli olsun salih bey.

Unknown dedi ki...

Erdal bey;

sağolun teşekkür ederim.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Salih bey,hasadın bereketli olsun.Saglıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Salih Abi.

Hasatın bereketli olur inşallah.Bu yıl sizlerden gelen haberler yüzümüzü güldürüyor.

SLM ve Muhabbetle...

murat (erkan) dedi ki...

salih abi hasatın hayırlı olsun

demircioğlu dedi ki...

maşallah salih abi siftahı yaptın :))))

mahmudiyearicilik dedi ki...

Ürününüz berektli olsun.

Unknown dedi ki...

Salih abi bloğun başlığındaki resim 10 numara çok güzel paylaşımlar için teşekkürler.

Bartınlı Arıcı ERKAN dedi ki...

hayırlıolsun sallih abi enazından ne üretiğini bilen arıcılardansın sende sapı samana karışdırmıyorsun artık buayrımı yapmanın zamanı geldi bütün bal ları aynı kefeye koymakdan vazgeçelim bu muhteşem tat herbölgede üretildiği heryerde inanılmaz tatları içinde barındırmakda hayırlısıolsun

İlhami Uyar dedi ki...

Salih bey bereketiniz bol olsun,kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Everything is very open with a precise explanation of the challenges.
It was really informative. Your website is useful. Thanks for sharing!


Here is my web-site ... cellulite treatment reviews