Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2010 Cuma

İKİNCİ BAL HASADIMIZ (YAYLA BALI) VE GÜZEL PAYLAŞIMLAR;

2010 senesi bal üretimimizin ikinci bölümü olan Erzurum yayla balı hasadını 19 ağustos 2010 tarihi olarak gerçekleştirmiş durumdayız.Bilindiği gibi birinci üretimimiz Rize Hemşin KAÇKAR DAĞLARI HAVZASINDA 25 haziran tarihinde yapılmıştı,sezon üretimimiz her iki yerdede bizi tatmin etti şükürler olsun. Burada bir şeye dikkatınızı çekmek isterim;sobayla çalışıyoruz ortamın 30 derecede olmasını sağlıyor ramazan ayı olduğundan gündüz çalışamıyoruz ancak akşamdan bu ortamda çok keyifli oldu.Hava akşamları çok soğuyor. Çerçevelerdeki balların tamamına yakını sırlanmış olduğundan işçilik fazla oldu. Her zamanki gibi makinist bendeniz.En çok zorlandığım tenekeye dökerken ,çok iyi nişancı olmalısınız:) Yaptığım bu düzenek yaklaşık 300 çerçeve alabiliyor üst üste altı kattan oluştuğundan rahat bir çalışma ortamı sağlanmış oluyor. Ürettiğimiz ballar tamamen saf olarak üretilmektedir,arılar kırlardan ne topluyorsa.yaklaşık benim tespit ettiğim 40 üzeri çiçek var. Bu arkadaş dursun ali kardeşim ,yanımızda iki kovan arısı olmasına rağmen bize çok yardımı oldu kendisinden ALLAH razı olsun. Yine aşçımız ve arıcı arkadaşımız NECATİ ÇİFTÇF abimiz.Kendisinede yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu sezon balımızın tadı ve kıvamı süper oldu,nedense her sene aynı yerde olmamıza rağmen ballarda yıllara göre farklılıklar olabiliyor. Aynı zamanda Mübarek Ramazan ve dışarad 3 akaşam iftar yaptık hayatımın en güzel iftar sofralarıydı,çok keyif aldım. Necati abi bizim yemeklerimizi yaptı ,her akşam toprak kapta etli güveç ,çorba ve garnitürler,abi eline gönlüne sağlık diyoruz:) Ekip arkadaşlarımla iftarı beklerken;soldan sağa;DURSUNALİ,SALİH ARICI ,MEHMET ÖZTÜRK(kayın pederim)TUNCAY YAKUPOĞLU , ve NECATI ÇİFTÇİ. Ovit dağı tırmanırken bir tepeler grubu. Pazaryolu civarında dalgalanan şanlı bayrağım. Yolumuz üzerinde bulunan ovit geçidi ve ovit eşioğlu yaylaları,zirvedeki göl,hemen arkamda kar olduğunu görebilirsiniz. tuncay. 2700 metrede ancak bu kadar mutlu inekler olabilir. Çoook güzel bir hayvan daha ovit yaylasında. Burda görülen alan ovit Eşiğlu yayla şenlikleri alanı,12 gün önce hemşerimiz Tarkan BURALARI ONURLANDIRMIŞTI. Burada 2650 rakımda karı neden gözlemlerler analamak mümkün değil.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Selamlar Salih abi bal hasatınız bereketli olsun.Bende diyordum Salih abi haber yapmadı gitti arkadaşlık ortamınız süper.Sağlıcaklak.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Salih bey hasadın bereketini göresin.Saglıcakla kalın.

yunus dedi ki...

salih bereketli olsun maşallah sübhanellah güzel bal aldın allah bereketli etsin

Unknown dedi ki...

Sevgili Salih Abi,
Hasadın bereketli olsun. Hasad biz arıcıların bayramı bence.İnşallah emeğinin karşılığını fazlasıyla almışsındır.Güzel paylaşımların için teşekkürler.
Selamlarımla,

Sabahattin Gencal dedi ki...

"Bal hasadı..." başlıklı yazınız "Bloglardan Seçmeler"de yayınlandı. Hayırlı günler dileğiyle.

Sabahattin Gencal dedi ki...

DUYURU
Bloglardan Seçmeler 24 Kasın 2010 günü ÖĞRETMENLER GÜNÜ özel sayısı olarak yayınlanacaktır.

Katkı sağlamak isteyenler, öğretmenlerimizle ilgili her türlü yazı ya da başka çalışmalarını
29 Ekim 2010 gününe kadar Bloglardan Seçmeler'e gönderebilirler.

İlgi göstereceğinizi umuyorum.

Sevgi ve saygılarımla

Sabahattin Gencal

ÇAYLI dedi ki...

cekilen fotolarınız harika gidemesekde görüyoruz sag olun