Bu Blogda Ara

9 Ocak 2008 Çarşamba

Bu yaşlı armut ağacı yaklaşık 150 yıllık.Üzerinde bulunan yeşillikler kendine ait değildir ağacın yılladır üzerinde taşıdığı asalaklardır.Şu anda Ocak ayında olmamıza ramen bu asalaklar beyaz beyaz çiçekler açmış durumda.İyi havalarda arılarımın da bu çiçekleri ziyarette bulunduğunu gördüm:).Armut ağacının kendisi de martta bol miktarda çiçeklenecek ve arılarımıza oldukça faydalı olacağa benziyor:)

5 yorum:

Ali Türk dedi ki...

Asalak dedigin bitkinin ismi ökse otu olmalı yanılmıyorsam,ağaçlarda yetişir.

oktay dedi ki...

O sarmasıklar temizlenmezse agacı oldurur

oktay dedi ki...

O sarmasıklar temizlenmezse agacı oldurur

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Erken ilkbaharda arıların ilk polen kaynaklarından birisi badem ağaçlarıdır. Badem ağaçlarının henüz daha açmadığı bir zamanda arıların sarı renkli polenler getirdiğini gördüm . Nereden getirdiğini araştırırken badem ağaçlarına konduklarını gördüm. Kuru badem ağaçlarının bazılarının dallarında sizin bahsettiğiniz bitki yeşil olarak duruyordu. Ağaca çıkıp incelediğimde yeşillikler arasında boncuk şeklinde beyazlıklar vardı .Bunun ne olduğunu araştırdığımda 'ökse otu ' olduğunu öğrendim. Selamlar.

Unknown dedi ki...

evet bizdeki de aynı ayhan kardeş.şuanda dahi kar olmasına rağmen beyaz aynen tarif ettiğiniz gibi çiçekler açmış.ben bunu ağaç asalağı olarak bir belgeselde görmüştüm.ama asıl adı ökse otuymuş sanırım bu şifalı bitkiler snıfına giryor,arılar için zaten şifalı da biz insanlara da yararlıymış :)