Bu Blogda Ara

19 Nisan 2008 Cumartesi

2008 ANALARIMIZ GELMEYE DEVAM EDİYOR

Nisan'ın ilk haftasında anasını değiştirdiğim arının dünyaya gelen yeni maçahel F1'i anamız.
Çıktı ve kovandaki otoritesini sağlamış gibi görünüyor.Kendisine yumurtalamak için petek gözlerini dikkatlice inceliyor.
Uzaktan bakmakla kalmıyor, kafasını sokarak iyice inceliyor,içeride asayişi bozan bir durum var mu yok mu diye kontrol ediyor, halbuki daha bir hafta önce dünyaya geldi, bunları hemen de nereden öğrendi ? :)
Ve emin olduktan sonra yumurtanın bırakılması.Bir milyona yakın bu şekilde tekrar tekrar bu yumurtlama devam edecektir.Sana Allah kolaylık versin.
Bir günlük boşluk bıraktık, sıkıştırma köpüğünü o radan almıştım, bir çerçevelik yer vardı, bir günde hemen dalağı takmış, çabucak ..
Yeni takılan dalağı oradan alıp -elimde de görüyorsunuz ne kadar itinayla yapılmış, tabi ki erek gözü olarak-boş olan yere ikinci sıraya temel petekli ham mum indirdim.Onu da şimdi işliyorlardır.
Son mumu koyduğumuz yukarıda ufak dalağı takan arımız da bu.
Aynı arının yavrulu çerçevelerinden bir tane, yavru üretimi henüz kesilmedi.

2 yorum:

Fatih dedi ki...

slm salih kardesim anna ari guzel yumurta atiyor ama peteklerin biraz siyah eskimis gibi degistimeni tafsiye ederim bir ariyavrusu petekten cikincaya kadar 6 deri degistirip petekte birakiyormus simdi siz dusunun bir senede kac deri oluyor 3-5 senede hic dusunmeyin cunku matematik profosoru olursunuz onun icin iki uc senelik yaru peteklerini degistirmenizi tavsiye ederim unutmayalimki basimiza gelen cogu problemler siya petekten yola cikipta gelir ,kal saglicakla

Mehmet Yüksel dedi ki...

Salih bey maşallah çıta ful yumurta
güzel yumurta atıyor ana.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Resimler de harika çıkmış paylaşım için teşekkürler.

Selamlar.