Bu Blogda Ara

16 Nisan 2008 Çarşamba

ARILARVE TABİATTAKİ SON DURUM

İşte durum böyle arıcı dostlar.Kabartılan temel peteklere hemen bal attıkları görülmekte.Bu da demek oluyor ki çiçeklerin en yoğun olduğu bu mevsimde nektar akışının başladığını göstermektedir.Çiçeklerin en bol olduğu mevsim dolayısiyle aşağıda bol bol çiçek resimmleri göreceksiniz :)
Herkes gibi bizim arılarımız da buldukları fırsatı değerlendirerek dalakları daktmışlar.Hatta erkek yumurtalar da var.
Bu resimde de ballıklardaki çerçevelerin balla dolduurulmaya başlandığı görülmekte.
Balın nerede olabileceğini çok iyi bilen bu ustalar hiç şaşırmadan o noktaya odaklanmakta.Hadi kolay gelsin yavrularım :)
Köyümüzün yakın mesafeli karşısında bulunan büyük arazideki komarların yarısının açmış vaziyeti bu çiçeklenme bbir hafta içinde daha da çoğalacaktır.Nektar kaynağımız şu anda bu çiçeklerdir.Bir dde akasya çiçeklerimiz var.
Arılara yakın mesafedeki çiçeklenmiş bir komar ormanı görülmekte burada da .
Bu sene mevsim erken geldi.Akasyalar da açıyorlar.Arıların yoğun bir şekilde ziyaret ettikleri görülmekte.
Akasya ağaçlarının bolca bulunduğu diğer bir bölge.Bunların hepsi bana çok yakın mesafede 250-300m.
Açmış durumdaki güzelim akasya çiçeğinin yakından bir görünüşü.
Hem çok güzel görünüyor salkım salkım hem de çok güzel kokuyorlar.Arılar akasyadan nektar taşımaya başladıklarında kovanların önünden keskin bir akasya kokusu da alabiliyorum.Bu da akasyadan nektar geldiğini göstermektedir.
Gelelim gene benim komarlara :) Bu komar ağacı özel olarak baktığım evimin bahçesinin hemen yanında bulunan seyretmesinden de asla vazgeçemeyeceğim bir komardır.

4 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

oooo abi sen bulmuşşsun tam arıcılık yapılacak yeri keyfini sür bakalım.arıların hangi çiçeğe gideceklerini şaşırmışlar komar biyandan akasya bi yandan oh Allah arttırsın:) bizim burda garibanlar çiçek bulamıyor komar ne gezer burda akasyada 15 gün sonra açar şu an anca yerdeki otlardan medet arıyorlar..

Allah emeklerinin karşılığını verir inş. hayırlı mahsuller....sevgilerle...

manos dedi ki...

merhaba salih
what is the name of the purple flowers??

Vercenik BAL dedi ki...

Selam Salih Abi.
Ya bizim burada akasyalar hala açmadı. Sizde nasıl açmışlar.Üstelik sahilde olmamıza rağmen:( Sizin arılar bal doldurmaya başlamış ben daha kat atamadım arılara.Ne olacak benim halim.
Maşalllah diyelimde nazar değmesin:) Allah bereketini arttırsın.

Unknown dedi ki...

merhaba manos
purble flowers name is komar orman gülü (forest rose);)

Sagol Erhan kardeşim.Unutma sen Ardeşende ben Çayelindeyim Çayeli sahilde değil 7km kuytu bir yerdeyim.Kolay gelsin:)

yalovalı kardeşim bu sene bizdeki çiçekler iklim sıcak olduğundan biraz erken de açtı aslında,şu anda çiçeklerin en yoğun olduğu mevsimi yaşıyoruz nektar akışı da gayet iyi, benden de size kolay gelsin :)