Bu Blogda Ara

10 Nisan 2008 Perşembe

MEVSİM GEREĞİ HERŞEYİMİZ ARICILIK...

Her bulduğumuz fırsatta mutlaka arıcılıkla ilgili faaliyetler icra etmeye çaşılıyoruz, anca bu şekilde içimdeki boşluğu dolduruyorum.Bugünkü işlerimiz de ustaların ustası Yahya Ustaya yaptırdğım kovanlardan bir kısmının donanımlarının tamamlayıp boyama işlemlerini oğlum Ziya ile birlikte yetiştirmeye çalıştım.Bu kalitede kovam Türkiye'nin hiç bir yerinde yok :) kerestesi rizeli ustası rizeli sahibi de rizeli :)
Hiç vakit kaybetmeden boyama işlemine başladık.(kullandığımız boyalar kaliteli marka olup sadece astar ve pinoteks içermektedir, yağlı boya kesinlikle kullanmıyoruz, yağlı boya kovanların erken çürümesine sebebiyet verebilir o yüzden sadece astar boyayla geçiştirmeyi tercih ediyorum)
Bir taraftan da kapakların havalandırma ve saç aksamını monta ettik.Bu kovanlarda kullandığım saçlar gazete kalıbı olup aliminyum 0.2mm civarında olup çok hafif ve kullanımı kolay malzemelerdir.Kesinlikle paslanmaz ve çürümez onun için benim tercihim isteyen herkese de rahatlıkla önerebilirim.
Güneş de fena değildi yani :) Her 10'da bir su içiyorum.Zaten yarın sabah 06:00 uçağıyla Sabiha Gökçende olacağım, yalnız arılara yetişemiyorum.Çerçeve veriyorum arkadan dönüyorum tekrar vereceğim bakıyorum sıkışmış, kat atmam gereken koloniler var anca bir kaçına atabildim.İstanbulda fazla kalmamam gerekiyor işimi halledip çarçabuk geri dönmeliyim.Bunlar da arıcı meşgalesi işte.
Şu güzelliğe bakın.. Bu arıcılığın herşeyi başka güzel yahu : ) arıcı olmasak şu kutudaki onca güzelliği görebilir miydik ? yada ne olarak görürdük ? Yan kulplar da önemlidir.Çok iyi oluyor taşımada indirip bindirmede işi yarıyarıya kolaylaştırıyor diyebilirim.Bütün arıcılar bu tip aparatları mutlaka kullanmalıdır, göçer arıcılar için önemli bir hushus gerçekten.
Biraz da Bahar'dan magazin.. Bu sene bizim meyveler şükürler olsun ki oldukça verimli olacağa benziyor.Yaklaşık 40 günden beri neredeyse sadece 2 kez yağmur yağdı bahar çok güzel formunda devam deiyor bizim yağmura falan ihtiyacımız yok güneşli hava daha cazibeli oluyor.Nasıl olsa su stoğu oldukça fazla.Resimde gördüğünüz meyveler oldukça güzel bir armuta aittir, olgunlaştığı zaman burada sizinle paylaşmayı düşünüyorum :) kendim diktiğim bir armuttur, aşısını da kendim yapmıştım, yaklaşık 10 yıllık bir fidan.
Kuş sesi,yeşil,mavi,güneş, aydınlık,ferahlık, yaprak oynamıyor sanki cennetten bir parça gibiydi .. Tarif ettiğim sizce de bir cennet bahçesi olamaz mı ? tarif ettiğim yer resimdeki cennet bahçesi olabilir mi ? bu da benim arıların yanından bir enstantene :)
Meyvemizi,zebzemizi zevkle kendi ihtiyacımıza yetecek ve olmayan komşularımıza da verecek şekilde yetiştiriyoruz.Son derece naturel şartlarda yetiştirdiğimiz marullardan da harika salatalar yapıyor ve afiyetle yiyoruz.
Yarım saat oturarak arıları seyrettim.Hakikaten çok güzel bal geliyor.Komar çiçeği etkinliğini gösteriyor.Bu bizim köydeki komar emvsimidir, asıl bal üreteceğimiz komarlar 1000 m yukarıda onlar 1 ay sonra açacaklar ve biz de arıları tabanca gibi yetiştirip oraya göçeceiz.Salacağız üzerlerine gerisi Allah'a kalmış ..
Bir gün önce bir günlük rotar havamız böyleydi.Güzel bir yağmur yağdı o akşam ertesi gün gene aynı aydınlık güneş ferah ve pırıl pırıl
Not:3 Gün daha yokum özel işlerim dolayısıyle İstanbula gitmem gerekiyor.Tekrar görüşmek üzere herkese bol bereketli, neşeli, huzurlu bir mevsim dileklerimle.. kalın sağlıcakla ;)

7 yorum:

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Salih abi kovanlar gercekten cok guzelmis. Gule gule kullan. Cennet bahcenede bayildim. Nasip olurda birgun gelirim insalah.

yalovalı arıcı dedi ki...

kovanlarını güle güle kullan kardeş.yalnız kovanlarını fazla övdün hele bir temmuz ağustos güneşini görsün o zaman belli olur güzelliği:)sana tavsiyem arı koymadan birleşim yerlerine çivi takviyesi yap gördüğüm kadarı ile çivi eksik kullanılmış zarar etmezsin bende kovan yapımcısı olduğum için bilirim.Allah hayırlısını verir inşallah ....

Adsız dedi ki...

salih bey ÖVÜNMEDE çok haklı
TÜRKİYEDE ARICI DEDİNMİ
YA RİZEDEN YADA ORDUDAN ÇIKAR
BU 2 İL OLMASA ARICILIK ÇÖKECEK
TÜM RİZELİ DOSTLARA DEVAM
BAŞARILAR DİLERİM

Mehmet Yüksel dedi ki...

Salih bey kovanlarınız çok güzel olmuş güle güle kullanın.
Resimler de çok güzel çıkmış,örnek bir paylaşım oldu teşekkürler.

Selamlar saygılar.

İlhami Uyar dedi ki...

Salih bey arıcılık insana her meslekten bir nebze olsun yaptırıyor,boyama işinde başarılar,sezondada bol verim dileklerimle,iyi çalışmalar.

manos dedi ki...

nice blog nice pfotos.

UĞUR KIRAN dedi ki...

TEK KELİME İLE HARİKA,İNŞALLAH KOVANLAR GİBİ İÇİNDEKİ ARILAR VE ETRAFTAKİ BİTKİ ÖRTÜSÜDE İYİ OLURDA EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ALIRSINIZ SALİH BEY..