Bu Blogda Ara

4 Nisan 2008 Cuma

ORMANGÜLÜ(komarve sarısı çifin)DEVREDE

Büyük kesiminiz bana hak vereceksiniz ki gercekten cennet gibi bir memlekette bu işi yapıyorum.Bu işi yapmak daha da keyifleniyor resimlerde de görüldüğü gibi arılar komar çiçeğinin tam altında nektarı alıyor kovana iniyor.Kısa mesafeli çalışıyor onlar da :) hem onlar hem benim için çok keyifli bir iş gercekten.Havalar da bizim için çok süper gidiyor bu yıl.Arılarımızı sezona yetiştirmeye çalışıyoruz.
Meşhur orman gülü (komar çiçeği)'nün kapsül şeklindeki açmaya hazırlanan goncasını görüyorsunuz resimde.Bu resme dikkatli bakın taklit ve tekrarı yoktur :) Kapsül gonca açılıyor.İçinden bambaşka bir dünya görünüyor :)
Ve o kapsül goncanın tamamen açılmış nektar ve polen vermeye elverişli şuanda mevcut olan komar çiçeklerimiz. Bu da sarı orman gülü(çifin çiçeği) Bu çiçekten çoğumuzun haberi yoktur.Bunu Selehattin Güney Abi iyi bilir blogculardan ;) Bir de Karadenizliler tanır.Ama bunları arılar kesinlikle ziyaret etmez.Halbuki bol miktarda nektar ve polen içermesine rağmen hiç bir zaman arının konduğu görülmemiştir.Bambus ve yaban arıları da dahil olmak üzere hiç bir arı bu çiçeklere konmuyor.Kokularının da çok hoş olmasına rağmen hayret doğrusu :)
Uzaktan görünen bir çifin ağacının çiçek açmış manzarası.Ben bu çiçeği o kadar güzel olmasına rağmen pek sevmiyorum arılar ilgi göstermedikten sonra ben sevsem ne yazar sevmesem ne :)

7 yorum:

Mehmet Yüksel dedi ki...

Salih bey resimler çok güzel,çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Selamlar.

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Zonguldak'ta 10 yıl görev yaptım .
Resimleri görünce yıllar öncesine yine gittim .Teşekkür ederim Salih kardeş .Bu güzellikleri bana yine yaşattığın için.
Selamlar.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Salih abi üstteki çiçek Artvinin Bakırı ile ünlü ilçesi murgula adını veren morgül çiçeği değilmi?
Yoksa benmi yanlış hatırlıyorum.Bereketli sezon dileklerimle

Unknown dedi ki...

uĞUR KARDEŞ ARTVİNDE DE BU ÇİÇEKTEN VAR AMA EN BOL OLDUĞU YER RİZE OLARAK BİLİNMEKTEDİR.gERÇEK ADI ORMAN GÜLÜ,YÖRESEL ADI KOMARDIR.BAŞARILAR DİLERİM.

İlhami Uyar dedi ki...

Salih bey fotolardan gördüğümüz gzellikler belliki size ve arılarınızada yansımış,sağlığınız yerinde ,ürününüz bol olsun.Bu yıl iklim olarak ülkemiz ,her mevsimde gerekli yağışları aldı inşallah bunun semeresini bu yıl göreceğiz,kolay gelsin,iyi çalışmalar.

Unknown dedi ki...

salih kardeşim sarı orman gülünün zehirli olduğunu arılar dahi bilmekteler özelliklede çayelin de fazlaca bulunmakta karadeniz yöresinde diğer yerlerde olsada sizdeki kadar çok değildir ben ondan zehirlenmiştim midem yınarak ancak kurtuldum.hepimizin bildiği gibi mavisinin sapını çiçekten ayırıp emerdik ve tatlılık gelirdi ağzımıza. sarısını da aynı zannederek 10 tane kadar emmiştim.

yalovalı arıcı dedi ki...

güzel yurdumun cennet köşesi karadenizim benim.ne mutlu sanaki oralarda yaşıyorsun.sahip olduğun değerlerin kıymetini bil.Allah emeklerinin karşılığını verir inşallah..



sağlıcakla kal...