Bu Blogda Ara

19 Nisan 2008 Cumartesi

TARİFSİZ GÜZELLİKLER..

Yanılmayalım komar değil Açelya, zamanında biz çiçekçiydik bunlardan çok üretmişliğim vardır.İstanbul ve Karadeniz sahillerindeki çiçekçilerde rahatlıkla alıcı bulabiliyorduk.Gel gör ki şimdi köroğlu misali tüfek icad oldu mertlik bozuldu :) bizim maaliyet fiyatımıza Hollandadan adamlar tırlarla getirip satışa sunuyorlar, gel de bunlarla rekabete gir, ama bizimkisinin tamamen organik olduğunu kimse bilmiyor.
Çifin(sarı orman gülü)
Palmevya
Arıların bulunduğu yerin 200m arkasındaki tepe.
Vadiden karşıki köyün görünüşü.
T.C.nin yeni kurulan köylerinden biri olan benim de mensub olduğum Gemiciler köyümüzden bir görünüm :)
Yakın komşumuz Yunus Abi burada bir ev yaptı, özellikle kapısındaki akasyayı kesmedi, ne kadar da yakışmış değil mi :)
Akasyalarımız salkım saçak.Burda sadece akasya yok; burada kuş sesi var,arı sesi var,su(ırmak) sesi var,yaprak sesi var... tamamen doğal ortam buralar.
Akasyanın çıldırdığı anı görüntülemek istedim.Bu resimler bu çiçekler olduğu sürece özellikle benden istenmekte, değişik yorumlar alyıorum bu konuda ve ben bu güzellikler olduğu sürece beni takip eden arkadaşlarımla sonuna kadar paylaşacağım,gözünüze afiyet olsun.
Yöremizde bu ağaca top ağacı derler.İçerisi delikli olduğundan mıdır nedir bilinmez, gerçek adını ben dahi bilmiyorum.
Malumunuz.
Akasya bembeyaz duruyor salkım salkım, acaba balı da beyaz mı olur ?
Resimde akasyaların en bol olduğu yerleri görüntülemeye çalıştım,arkalarda daha fazla akasya ağacı var.Bu yıl komar çiçeğiyle beraber denk bir biçimde açtıkları için şuanda çiçek kat sayısını da arttırmış oldtular.Görünen o ki komarla karışık akasya balı alabiliriz.Hava koşulları inanılmaz bir şekilde tam arıcılık ve zıraatcılığa uygun bir şekilde seyretmekte.Daha ne isteyebiliriz ki Allah'ımıza şükürler olsun.
Ormanın içinde bir güzellik.
İşte bu da yukarıda belirttiğim top ağac ının çiçeğinin yakın çekimi.Buna arılar fazla ilgi göstermezler mecbur kalmadıkça uğramazlar da diyebilirim.

2 yorum:

Fatih dedi ki...

merhaba kardesim resimlerin guzel hele akasya salkimi hic yabanci durmuyor bizdede onumuzdeki hafta acacak insalah canli canli gorecez akasya ciceklerinin beyezligi balinada yansir bizde ballarin cogu akasya bali oldugundan tegcubemiz var su beyazi bir gorunum halini almakta cogu kitaplarda okumustum akasya balinin cabuk kristalize olan ballardan sayilmasi kesinlikle yanlistir akasya balini tanimayanlar bu yaziyi yazabilir ancak, akasya bali cicek baliyla yan yana normal ortamda iki yil kristalize olmadigina bizat sahidim iki yil sonra kristalize olma sekli cicek balinin kristal taneleri gibi buyuk kristaler degil krem bali halini almaktadir cok kucuk kristaler,insallah akasya balini suzme sansin olurda bizat tadina ve farkina varmis olursun basarilar dillerim saygilarimla

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

bu manzaraya ne denebilirki
akasya balı hayırlı olsun
allah herkese versin