Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2008 Cumartesi

BU YIL SARICALARIN YILI....

Bu sene türkiyenin her tarafında olduğu gibi Rizedede belirgin bir biçimde göze batmakta bu sarıca arılar dediğimiz yabaniler ,bana veya arılarıma henüz bir tehdit oluşturmuyorlar,yalnız bunların beslenebileceği bol miktarda meyve vesaire doğada mevcüt,bu yüzden arılara muhattap oldukları yok.

Resmini gördüğünüz bu sarıca kolonisi benim köydeki ahşap evin doğu tarafının dış tavan kısmında bulunuyor bu yuvayı bugün tespit ettik . üsülüne uygun bir şekilde imha ettik tabiiki.

İşin enteresan tarafı bu utanmazlar tamamen açıktalar ve orda yavrularını geliştiriyorlar,ben bu şekilde bir sarıca arı yuvasını ilk defa görüyorum ve çok tuhaf karşılıyorum.

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Salih bey etrafta eşek arısı ve sarıca arı bolluğu var,tedavi yöntemi sinek ilacı,anında felç ediyor savunmaya bile geçemiyorlar.Hayırlı günler.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi geçen seneki kadar buralarda sarıca arı yok.Kuraklık oldumu her şey etkileniyor ve sarıcalar kovanlara sataşıyor.Kuraklık olmadığında hem bitkiler hemde böçekler çok oluyor.Düşünün kuraklıktan meyveler olmadı,sarıcalar doğru kovanlara gidiyor.Bu sene bakıyorum köylerde sarıcalar üzüm,incir ve armutların tadına bakmakla meşguller.