Bu Blogda Ara

16 Ekim 2008 Perşembe

ARICILIK FAALİYET VE SONBAHAR ÇİÇEKLERİMİZ

Dünyamızın kuzey yarım küresinde sonbahar mevsimi iyice hissetirmeye başladı kendini,yani bu mevsimde bitkiler sararmış,ağaçlar büyük bir biçimde yaprağını döküp uzun kış uykusuna hazırlanıyodur şu günlerde.

oysaki ben bu fotoları bugün öğlenden önce çektim.Arılar belkide bu mevsimde bu şansı bulabildiği bir başka yer varmıdır ülkemizde kim bilir.

Eğer bu günlerde Rizeye yolu düşen olursa bana hak verecektir,Ekimin 16 sı olmasına rağmen bizim buralarda yeşilin tonunda hiç bir değişiklik olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim ve benim bunları sizlerle paylaşmam ,TÜRKİYEde bu mevsimde bu güzelliklerin olduğunu herkese göstermekten ,herkesin bu güzelliklerden haberi olsun diyedir.

Burası benim köydeki araziden bir görünüm,fotoğraftaki çiçeklerin hepsini yogun olarak arılar ziyaret etmekte ve arılar bu çiçekler sayesinde belki bal filan yapmayacaklardır ama buldukları nektarın teşfikiyle ,şu günlerde mevsim itibariyle çok güzel yavru koydular.Dolayisiyle arılar kışa siz fazla masraf etmeden kendiliğinden yoğun bir genç nüfüsla girmiş olacaklardır.Her arıcının istediği bu değilmidir.?

Evet bu çiçekler yaklaşık bir haftadır açmakta ve arılar çok güzel ziyaret ediyor

Doğal olarak merak edebilirsinizki bu bitkilerin ismini,isimleri daha konmamış çünki bu otları Rizede bizler10 senedir artarak görmekteyiz,kimsenin ektiği filanda olmadı en azından ben eken filan görmedim,bir şekilde geldi ve hızlı bir şekilde çoğalıyor.Kim bilir belki uzaylılar gelipte ekmiştirler,iyiki ekmişler diyelim.

Ve buradada bizim olmazsa o6lmazımız çay bitkisi ve onun narin çiçeğini görmektesiniz.                     Arıların  çay çiçeklerinin polen ve nektarından iyi bir şekilde yararlandığını ve bu mevsimde çiçek açmasından dolayı değeri bir kat daha artmaktadır.