Bu Blogda Ara

3 Ekim 2008 Cuma

PROPOLİS ÜRET DEDİLER ÜRETTİK

Geçenlerde bir sohbet esnasında saygı değer ağabeyim değerli Başkan Selehattin GÜNEY arılara bakım yaparken bu propolisleri atma demişti.İyiki de uyarmış beni.Zaten kendisi bütün arıcılara her konuda yardımcı olduğu gibi bana da propolis konusunda önerilerini iletmişti.Halbuki bu propolisleri kazıtıp atık diye yere atıyordum.Bugün havanın da iyi olması sonucu arılarım ballık katlarını almaya başladım.Sadece 8-10 tanesinden 1kg civarında son derece sağlıklı ve temiz propolis üretmiş oldum.Resimde de görüldüğü gibi propolisler bunlar işte.

Propolisin mide hastalıkları ve bağırsak hastalıklarına özellikle hemoroite çok iyi geldiğini duydum.Yaraları iyileştirme özelliği olduğndan dolayı mide ülserlerine de iyi geliyormuş.Bu tür problemleri olan kardeşlerime bir duyuru olmuş olsun.Ben de yemeye başladım.Günde 3-5 gr çiğneyip yutuyorum.Zaten yazın bayağı arı sütü yedik, şimdi de propolise devam.

Bir miktar propolisin ağızda evire çevire çiğnenmesi sonucu diş sağlığına da son derece katkısı olduğu da bilinmektedir.Diş çürümelerini ve ağızdaki birtakım bakterileri yok ediyor.

Arıların bu mucizevi maddeyi ağaçların reçine ve taze sürgün salgılarından aldıkları bir maddedir.Çam ağacının bedeninde veya başka tür bir ağacın sürgünündeyken pek bir  faydası yok açıkcası.Bizim mücizevi arılarımız bu maddeleri toplayıp bir araya getiriyorlar, kendi salgılarıyla zenginleştirerek propolisi oluşturmuş oluyorlar.Arılar bu propolisleri yapıştırma,izolasyon ve dışarıya atamadıkları ölü arıları mumyalamak için kullanıyorlar.Ezilerek veya aralarda kalarak ölen arıları dışarı atmak mümkün olmadığından ölü arıların koku verip rahatsız edebileceklerini düşünerek bu propolisle onları bir güzel mumyalıyorlar.Hiç hatasız bir şekilde hiç kimseye danışmadan kendi başlarına yapıyorlar bunu.

7 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Değerli kardeşim, bizlerde zamanında bilmeden çooook sıyırdık attık. Şimdi ise kimyacı oldum ekstraktını çıkartıyorum. Sen biraz daha topla ve bana yolla bende sana hem üçretini hemde biraz ekstrak göndereyim, sadece mide hastalığı değil bir çok hastalıkta kullanılıyor, zaten pastil olarak yaptık blogda gördün. Asrın mucizesi olarak bakılıyor propolise akıllı olalım bol bol üretelim... Topladıklarını güneşde bırakma poşetiyle buzdolabına koy bu çok önemli.

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

selamunaleyküm değerli adaşım
haklısın geç bile kaldık PROPOLİS biriktirmede...ama zararın neresinden nönülürse kardır biliyoruz...inşallah önümüzdeki ilkbahar itibariyle daha itinalı bir şekilde değerlendirmeleri yapacağız...
çalışmalarında kolaylıklar diler size ve rizeli arıcı kardeşlerime KARAELMAS diyarından selamlar gönderiyorum...

Unknown dedi ki...

Aleyküm selam salih abi,teşekkür eder işlerinizde kolaylıklar dilerim.

İlhami Uyar dedi ki...

Salih bey bende örtü tahtasının altına konulan ve propolis toplamak için dizayn edilmiş plastik ızgaralardan aldım,nasipse artık önümüzdeki dönemde kullanacağım,arı ürünlerinin insanlara faydaları anlaşıldıkça değeri artıyor,umarım arının her ürettiği mamulü insanların hizmetine sunabiliriz,iyi çalışmalar,kolaylıklar dilerim.

Ballı Baba dedi ki...

Salih kardeşim. beş kilo olmadımı daha, çabuk tamamlada yolla şunu bana bekliyorum...

Unknown dedi ki...

Başkanım var gücümle çalışıyorum ama bunlar fazla kilo tutmuyor.En kısa zamanda postalarım.

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Demek artık kimyacılığada soyundun Selamlar