Bu Blogda Ara

7 Ekim 2008 Salı

ZİL KALENİN RESTÖRE EDİLMİŞ HALİ

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan ve 11–12. yüzyıllarda Kommenoslar’a ait olduğu sanılan Zil Kale, yeşilliklerin arasında bir başına kalmış olsa da, doğanın içinde kaybolmayacak kadar görkemli bir yapıdır ve bölgenin en dikkate değer eserlerinden biridir. Üzerine kalenin inşa edildiği sarp kaya kütlesi; denizden 750 metre, dere yatağından ise yaklaşık 100 metre yüksektedir. Kale; dış surlar, orta surlar ve iç kaleden meydana gelmektedir. Zil Kale; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Rize Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından aylar önce onarıma alınmıştı. Onarımı tamamlanma aşamasına gelen Zil Kale, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Trabzon Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir. Onarımı tamamlanma aşamasına gelen Zil Kale’nin yeni yüzü, Fırtına Vadisi’nin yüksek kesimlerindeki yaylalara yağan yeni karla tanışmış oldu.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

im here because of few cents for you. just dropping by.

Adsız dedi ki...

very nice! hahahahaha

Adsız dedi ki...

what happened to the other one?

Adsız dedi ki...

wow, very special, i like it.

Adsız dedi ki...

ok. I found an information here that i want to look for.

Adsız dedi ki...

its good to know about it? where did you get that information?

Adsız dedi ki...

thats amazing story.

Adsız dedi ki...

i think you add more info about it.

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

selamunaleyküm adaşım
bu eseri duymamıştımm hiç.merak ediyorum acaba içerisinde kaç tane yerleşim yeri yani bölüm var.ayrıca çevresinde başka yerleşim yeri olarak kullanılan yapı varmı.yoksa bizim maçkadaki sümela gibi içerisindekilerin hem yerleşim ve hemde korunma amaçlımı yapıldı.
ne olursa sonuç olarak mu azzam bir eser.
karaelmas diyarından size ve rizeli arıcı kardeşlerime selamlar gönderiyorum...

İlhami Uyar dedi ki...

Salih bey tanıtımınız için teşekkürler,yabancı yorumların hepsi virüs içerikli kabul etmezseniz iyi edersiniz .hoşca kalın.