18 Şubat 2009 Çarşamba

İNVERT ŞURUP????

Değrli arıcı dostlar;Benim sonbaharda bal stoğu az olan arılara hazırlayıp invert şurup vermiştim ama benim bulunduğum yerde tartarik asit bulamadığımdan sitrik asit(limon tuzu)ile şurup yapmıştım.Yapmış olduğum kovan kontröllerinde invert şürüpla bal stoklattığım arıların balları aşırı derecede kristalleşmiş olduğunu görmekteyiz ,hem göz balları hemde sırlanmış balların şeker kıvamında bir hal aldığını tespit ettim .Benmi bir eksiklik yaptım bu konuda bilgili arkadaşlardan yorumlamalarını rica ediyorum.
Tabii yaşadığımız bu sorunu paylaşma gereği duydum sanırım tartar kremasında böyle bir sorun olmuyor ben tartarla şurup yapma fırsatı bulamadım Rize'ddde bulamadım bu tür sorunla karşılaşan başka arıcılar varmı?yoksa benimmi bir hatam oldu bilemiyorum,ama mutlaka bir arıza var.Şunu açıkça belirteyimki son günlerdeki invert şurup tartışmaları ile ilgili bir gündem olsun diye deil sadece yaşadığım bir arızayı sizlerle paylaşmak ve bilgilerinize sunup çözüm üretmek için bu haberi yayınladım.

3 yorum:

Sinan dedi ki...

Merhaba Salih abi. bakın bu linkini verdiğim yerden daha ucuza krem tartar bulabileceğinizi zannetmiyorum. size tavsiye ederim. selamlar...

Sinan dedi ki...

Merhaba Salih abi internette Krem tartarın satıldığı bu linkten ucuza temin edebilirsiniz. selamlar... l

lütfen ilk mesajımda linki vermeyi unutmuşum..
http://urun.gittigidiyor.com/AYFER-KAUR-KREM-TARTAR-85-GR_W0QQidZZ15630965

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

Saliih bey büyük ihtimalle verdiğiniz limon tuzu şuruba az gelmiştir az değilse limon tuzunda bir sorun vardır diye düşünüyorum ben