Bu Blogda Ara

17 Nisan 2009 Cuma

GÜZEL İSTANBUL(3)

İstanbulda bulunduğum 4 günden bir günü akrabalara ayırdık tabii öncelikle gitmem gerekenlere sadece;burada gördüğünüz şahis benim büyük amcamın tek oğlu MUSTAFA ARICI abim,bu mekan ona ait etiler arnavutköy iniş yolu üzerinde ,bu işin yani çiçekçiliğin üretim italat ve satış üzerinde istanbulda bir numara diyebilirim. BİR ZAMANLAR BİZİMDE ÜRETİMİNİ YAPTIĞIMIZ AÇELYALARI GÖRMEKTESİNİZ. yine mustafa abimin seradan bir fotoğraf. Üretim yapılıp buraya getirilen çiçekler satışa hazır hale getirilip bu serada saklanılıyor daha sonrada dükkana alınıyorlar. burasıda güllerin bölümü. Komarı ne hale getirmiş şu hollandalılar onuda bodurlaştırıp saksıda olacak hale getirmişler. ayni gün akşam üstü bir kaçamakta çamlıca tepesine yaptık,burada lalelerin süper bir şekilde açmış hallerini yakındaninceleme imkanı bulduk,İstanbul bu yıl tam bir lale cennetine dönmüş:) Değişik renklerede laleleri çamlıcada görmek mümkün,ama bu çiçeklerin ömrü kısadır çabuk geçeceğe benziyor. Nergis'ler güzelliklerinin yanısıra etrafa saldıkları harika parfüm kokusuda tadılması gereken bir güzellik olduğunu söylemek mümkün. Yine çamlıca ve başka bir tür lale. Buda bodur komar amcaoğlunun dükkandan. Lale yakın çekim. Tbiiki sarının yanına kırmızı koyduk. Son olarakta boğaza karşı bir anımızı ölümsüzleştirdik ,bu anı sizinle paylaşıyoruz.
 Aslında bu tarihlerde daha çok arılarımla ilgili paylaşımlar olsun isterdim ama gelin görünki arıların durumunda paylaşılacak pekte bir şeey yok arılarım şu an için geri vitese takmış durumdalar olursa bir gelişme özellikle hava durumuyla ilgili her şeyi paylaşacağız,saygılarımla.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm dayıcım arıların geri videse taktığına üzüldüm inşallah düzelirler
hollandalılar senin komarı bodürleştirmekle kalmadılar birde yer rengini de ürettiler geçen sene boyasını yaptığım evin bahçesinde her rengi vardı http://arivearicidostu.blogspot.com/2008/04/sosyete-orman-gl-komar.html

AHMET ARICI dedi ki...

SALİH BEY ÇOK GEZİYORSUN YENGEM KIZIYO BİLİYOSUN DİMİ ? :)

AHMET ARICI dedi ki...

SALİH BEY ÇOK GEZİYORSUN YENGEM KIZIYO BİLİYOSUN DİMİ ? :)

HAKAN SAKINMAZ dedi ki...

bilgisayarda acemiyim
hemşeriyiz galiba
artvine gelirseniz
sizinle görüşmek isterim

Unknown dedi ki...

Sevgili hakan kardeşim inşallah geleceğim ben artvine benim siteden telefonumu al görüşelim.