Bu Blogda Ara

14 Nisan 2009 Salı

İSTANBUL GEZİMİZDEN (1)

Bir komşumuzun amcasının vefat etmesi sonucu zorunlu olarak bir istanbul seyahatimiz oldu .Taksici değilmiyiz iş işte ama taksiyle deilde özel arabamla götürüp getirdik iki kardeş EKREM ve mustafa abiyi. Gelişimizi duyan duymayana haber verdi ve çok güzel anları arıcı dostlarımızla beraber olarak yaşadık .İstanbulda 4 gün kaldık o kadar dolu dolu günlerimiz olduki bir seferde degilde 4 bölümde bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim.bu akşamki haberimiz daha önceki günkü hadise olduğu için öncelik verdim yarın akşamda muhteşem yalova gezimizi nasip olursa paylaşacağız.İstanbuldaki ve yeni tanıştığım arkadaşlara sonsuz teşekkürler. 9 Nisan perşembe günü cenaze namazından sonra hazır beykozdayken saim abi ve oktay beylede görüşelim dedik telefonla bağlantı kurduk randevüleştik ve hemen saim GÜREL bizi mustafa'nın kahfe'de buldu bir iki çay içip hemen tuncay'ın arılığının yolunu tuttuk.
Dalgiç iş başıhdaydı çokta güzel bir hava vardı.soldan SAİM GÜREL,DALGİÇ,SALİH ARICI Ve benim amca oğlu MUSA ARICI.
samimi bir ortam vardı ben her iki kardeşimede gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Burada enteresan bir arı suluğu görülmekte . çok güzel düşünülmüş arılar boğulmadan su içebiliyor onlar içtikçede içerdeki su boşalmış oluyor.
Dalgiç kardeşimiz çok güzel bir yerde arılığını oluşturmuş çok güzel bir düzenide olduğu gözümüzden kaçmadı bizden 8 puan aldı diyebilirim,tabii buraya kadar gelmişken önerimizide yaptık şöyleki;kardeşim bu güzel yerde 3x2.5 m. çapında bir seyyar baraka yapıninanın zevkinizi ikiye katlar hafta sonları bir akşam burada kalmak ,yatmak ne güzel olur değilmi.
Tuncay kaptan'ın arılıktan dalgiça ait arıları görmektesiniz.Buradaki aktivitemiz yaklaşık birbuçuk saat sürdükten sonra saim GÜREL'in beykozdaki köyüne gitmek üzere ayrılıyoruz.
Kısa bir süre sonra Beykoz akbaba köyüne varıyoruz bu evde saim beye ait ve çoknezih bir ortamda olduğunu söylemeliyim.
Saim bey bu işe başlayalı daha bir iki sene olmasına rağmen çok eski arıcılara taş çıkartacak kadar düzenli bir kardeşimiz bu depo evin bodrumu bütün malzeme gayet intizamlı bir biçimde yerleştirilmiş bütün malzeme olması gereken yerde ve tam bir vitrin gibi ;SAİM kardeşim senin arıların şu an için FERİZLİ'de iki kara kovanın vardı sanada arıcı notu olaraktan 8 puan benden.hiz kesmeden devam.
Saim GÜREL arılarını çok iyi bir düşünceyle ferizliye götürmüş orda daha iyi bir ortam olduğundan arıları daha iyi gelişeceğini düşünüyorum ,geriye kalan iki karakovanı vardı onları bize gösterdi biri süper 10 gün sonra başlar doğurmaya ötekinin anası maalesef olmadığını düşünüyorum ama üzülme saim nası olsa bu resmini çektiğimiz oğul verecek ilk oğulunu mutlakaki o kara kovana koyarsın içindeki düzeni bozmadan her ikiside bu vesileyle kardeş olurlar.
Son olarakta akşam üstü beraber karakovanların arasındaki anımızı ölümsüzleştiriyoruz.
Bu vesileyle gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı OKTAY ve SAİM beylere sonsuz şükranlarımı sunuyorum,mutlaka daha geniş bir zaman çerçevesinde görüşmek üzere.

4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Salih evliya çelebi gibisin maşallah.En kısa zamanda yine bekleriz.Herşey gönlünce olur inşallah.

muhteşem turunç dedi ki...

yav abi amma notu kıt adamsın be hiç 10 alan yokmu:)

Unknown dedi ki...

Sevgili Salih Abi,
Tüm iyi dileklerin için teşekkürler ederim. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle.

Unknown dedi ki...

Aliciğim evliya olduk işte sayenizde sizi çok seviyorum yaşasın internet arıcılığı.

Dktorum 10 üzerinden 8 iyi olsa gerek mutlaka bir gün sizi görürsek 10 uda size veririz ne dersiniz.

Saim bey tekrar görüşmek dileklerimle.