Bu Blogda Ara

12 Kasım 2009 Perşembe

GDO'SÜZ ÜRÜNLERİMİZ

Son günlerin gündemdeki meyvesi TRABZON hurması;Tabii resmini gördüğünüz  hurma benim köydeki bahçemden,yaklaşık 400gr. ma kadar büyüyebiliyorlar.

Bizim hurmalar öyle kaşıkla filan yennen cinsten değiller,elma gibi soyup yeneni;Ayrıcada içerisi adeta çikulata gibi olmalıdır,kendine has bir tadıda var diğerlerine göre rahatlıokla öne çıkan bir tür.

Başlıkta GDO'süz açılımına gelince ;Bizim meyvelerimizin tamamı organik olarak kendimiz fidanını yetiştirip doğaya bıraktığımız ,sadece kendi ihtiyacımız için ürettiğimizden hiç bir soru işareti olmaksizin meyvelerini tüketebiliyoruz.İçerisindede mutlaka çekirdekleri olmalıdır,çekirdek olmayanlar bana sorarsanız???????

bir diğer belirtiside uç kısmından karamaya başlar buda meyvenin olgunlaştığını gösterir.

bunlarda tam olgunlaşmış hurmalar.

Eğer hurma dikmeye meraklı olacak arkadaşlarımıza bir önerimiz olsun;mutlaka içerisi (halk arasındaki söylemiyle)çikulatalı olan hurma fidanlarını tercih ediniz ve çekirdekli olsun,çekirdeksiz olanlarada itibar etmeyelim.

Trabzon hurmasının çekirdekleri bu şekilde oluyor,bu çekirdekleri dikerseniz yine hurma oluyor fakat biraz incemsi meyve veriyor,biz genellikle aşı yapıyoruz.

Mevsim olarak çay çiçekleri bir aydan beri açmakta arıların polen olarak çokça faydalandığını söyleyebiliriz,aslında çay çiçeklerinde bol miktarda nektarda içermekte ancak karıncaların çok yoğun bir ilgisi olunca arılar yeterince nektarlarından yararlalanamamakta .

Mandalinalar'da havaların güzel oluşuyla beraber hızla olgunlaşmakta.

2009 Kivi sezonu açıldı bizde ürettiğimiz kivilerin hasadına bugün itibarıyla başladık,bu yıl kivi verim ve kalitesi üst düzeyde.

Üretimini yaptığım kiviler.

Ve günün finali;son günlerde hamsi çok harika çıkmaya devam ediyor karadeniz'den,mübarek mangaldada bir başka oluyor.Salih ARICI

9 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Salih, arıcı olupta bağ bahçe işi sevmeyenler yok. Sonuçta çiftçisiniz ve çiftçi zarar etse de her bahar yeniden işe başlayıp, yılmadan üretmeye devam eder.
Senin imkanlar iyi ve bir sürü işi yapabiliyorsun, biz şehirlerde ne yapalım. Bir ara büyük saksılarda balkonlarımda bir sürü şeyler yetiştirdim, ama bahçe gibisi yok.
Ürünlerine Allah bereket versin.
Fidan işide aynı arıcılıkta anaarı işi gibidir. Kalitesiz fidanı yıllarca bak büyüt ve sonuç hüsran, sağlıcakla kal.

d.m.t dedi ki...

Trabzon hurmasını çok seviyorum! Ama içinde çekirdek olana hiç rastlamadım! Rastlasam çekirdeğini ekerdim:)
Birde sizinki gibi hurma hiç görmedim. Marketlerde satılanların olgunlaşmışı ancak kaşıkla yenebiliyor!
Yazıyı okuyunca inanın canım çekti!

Aslında buradaki fidancılar Trabzon hurması da satıyor ancak soğuğa dayanır mı bilemediğim için hiç almadım! Ne yapalım bende yarın gider marketten alırım; nasılsa tam mevsimi!

muhteşem turunç dedi ki...

Salih abi hurmaların çok güzel ama anladığım kadarıyla oralarda toprak da verimli. Aliyi dik meyve verir alimallah:)

Unknown dedi ki...

Evet Ali bey kardeşim, arıcı olunca tabiattaki herşeye ilgi duyuluyor hemenki bütün arıcılarda bu yönde sade vatandaşlardan dahabi meraklı diyebiliriz.İmkan olarak doğrudur benim imkanlarım şükürler olsun iyi,arazimiz var çay,kivi ve arıcılıktan ekmek yiyoruz.

Aynen dediğin gibi ne işte çalışırsan çalış en uygun materyelleri kullanmak verimide artırmakta.

DEMET hanım bizimki ozaman RİZE hurması olsun diyelim,bizim burda 3 çeşidi var hepside sert kıvamlı,hepsindede tohum vardır elma gibi soyup yiyileni,tadı lokum gibidir.

Tohumunu isterseniz mektupla gönderelim:),ama şunuda belirteyimki sert iklimlerde yaşama şansı yok,heleki trakyada çok zor.


Muhteşem abi teşekkürler ,toprak bu tip meyveler için son derece verimli olduğu doğrudur.

Abi ALİ'yi nere dikersen meyve verir,sende taşlamaya devam edersin::)

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Salih Abi.

Karadeniz de bir çok yönden şanslısınız.Toğrağa civiti atsanız,kendi kendine büyüyor.Yok öyle bir şansımız.Biz burada nazlayarak büyütüyoruz.Hurma ve kivinin de maşallahı var.

Hamsiyi de unutmamak lazım.Afiyet olsun demekten başka birşey yapamıyoruz.

Unknown dedi ki...

Salih abi resimler harika paylaşım için teşekkürler,Allah bereketini artırsın maşallah hepsi çok güzel,selamlar saygılar.

Cafer KARA dedi ki...

Salih bey, Memleketin güzel köşelerinden birinden böyle meyve görüntüleriyle seslenmeniz, bulunduğunuz yerin meyve ve arıcılık açısından Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olduğunu gösteriyor. Ürünlerinizin bereketli olması ümidiyle.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
maşallah manzar çok güzel
başarılar

İlhami Uyar dedi ki...

Hayırlı bayramlar allah tekrarına kavuştursun.