Bu Blogda Ara

25 Nisan 2010 Pazar

SELAMÜNALEYKÜM DOSTLAR!!!

Merhabalar arıcı ve doğa severler,
Öncelikle yeni sezonun arıcılarımız için daha verimli geçmesini diliyoruz.
Bu aralar paylaşım yapamadık epey oldu ,iş yoğunluğu vede benim bu aralar köyde oluşum internet bağlatısı şehirdeki evde olduğu için nete girme imkanımda olmadı .Bu gün itibarıyla arılarımın durumu pozitif,şükürler olsun resimde arılarımın bir bölümünün olduğu Çayeli Limanköyden denize sıfır bir yer,içeceğimiz çay filizleri ve arkada karadeniz daha arka planda çaeli görülmekte.

Bu gün liman köydeki arıların bakımını yaptım,ham petek ve şuruplarını iyice doldurdum ,arılarımın durumu iyi verrdiğim petekleri işleyip yavruyla dolduruyorlar.

20 adet arılı kovanın kontrolleri yapıldı. Bu arı benim iki tane olan karniyol gebze f1 i arım:)
B u ırkla ilgili bu güne kadar olan izlenimlerim çok iyi diyebilirim,şöyleki;1-arının çalışma temposu olumlu 2-hiç saldırgan değil maskesiz istediğim müdahaleyi yapabiliyorum:),3-yavru atışı ve gelişimi süper.Kaldı bu arıların bizim ormanlarda bal performansına onuda günü gelince paylaşacağız,ama benim fikrim çok iyi olacağı aşıkardır. Çayeli Limanköy'deki arılarım ve bendeniz,burası tükürseniz denizi düşecek bir yer kuytuda arılar iyi gelişiyor. arılar ve çaylar. Köydeki arılarımın bir bölümü. Yine kölden lahana çiçekli bir arı manzarası. orman gülü(komar)iyi gidiyor açmayanlarda mevcüt. Aslında en iyi çiçek bu mevsim için kara lahanalar çok iyi bir nektar kaynağı oluyor arılara. Armut ağacı ve çiçekleri. Bizim milli çiçeğimiz olan komar Benim bahçeden bezelye çiçeği.

4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Salih abi nihayet bahar yeniden geldi, hayırlı bir sezon geçirmeni diliyorum.

Karniyollar Gebze F1 degil dir::))
Gebzedeki karniyol uzantılı arılar çok az ve onlardan ürettiğimde aynı sonuçları alamadım.
Benden gelen anaarılar Karniyol F1. Birde Gebze karniyolu çıkmasın::))

Kal sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

Aleyküm Selam Salih abi,Doğa ve arılar çok güzel gözüküyor.Bereketli bir sezon geçirmen dileğimle sağlıcakla kal.

yunus dedi ki...

salih kardeşim yeni arıcılık sezonun hayırlı olsun daha doğrusu tüm arıcı dostlarımıza hayırlı olsun benim güzel kardeşim bol bereketli bir bal sezonu diliyorum herkese

Unknown dedi ki...

a.s Salih abi,
Bahar bütün hızıyla gelmiş ve doğanın güzelliği resimlerinde harika görünüyor.
Bereketli ve bol ballı bir yıl diliyorum,selamlar saygılar.