Bu Blogda Ara

14 Haziran 2010 Pazartesi

ANKARA YOLUNDA BİR DOST ZİYARETİ;

11 Hziran cuma günü kızlarım ZEYNEP ve BÜŞRA'yı almak için bi ANKARA yolculuğum oldu.şöyle;Direkt Rize'den Kayseri üzerinden Ankara'ya gidip çocukları alip cuma günü akşam Kayseri'deki kardeşim AHMET 'te geceyi geçirip kardeşimde bize katılımıyla Sivas ,Erzincan istikametinden devam ettik,tabii sayın dostum VECDİ KÜÇÜKYILMAZ'I ziyaret etmek için bu yolu tercih ettiğimi net bir şekilde söylemek istiyorum.İlk buluşma anımızı sevgili kızım Büşra ölümsüzleştirdi ve bundan sonraki resimlerin hepsini görüntüledi.:) Buluşma yerimiz Erzincan'nın Refahiye ilçesindeki bir dinlenme tesisi,burda buluştuktan sonra kısa bir mola verip çaylarımızı yudumladık. Buradan hiç vakit kaybetmeden hemen KEMAH'a gitmemiz devdreye girdi. Vecdi abinin evinin bulunduğu bahçede bir günün anısını ölümsüzleştirme protokol resmimizi çekildi.(soldan büyük kızım Zeynep,ben,Vecdi abi,kardeşim AHMET,yeğenim Fatih,büyük yeğenim Tugay ve küçük kızımBüşra.) Resmin solundaki ,vecdi abinin kardeşi edebiyatçı sayın MİTHAT KÜÇÜKYILMAZ hoca,onunlada tanıştığıma çok memnün oldum. Vecdi abinin bahçeden:) Burdan Fırat'ı arkamıza lap bir aile pozu verdik. Kemah'a gelipte MELİK SULTAN diye bir zat'ın türbesini ziyaret etmemmek olmaz tabii. Türbe girişi. Küçük bir yoldan sandıka'nın bulunduğu bölüme girdik,sandukanın üst kısmı camekan olarak yapılmış ve zat içerisinde görülebiliyor,800 yıllık mumya'yı iyice inceledik,aslında resmini alabilirdik buradan sizinle paylaşabilirdik ama görevli çekmememizi istedi bizde israr etmedik . Vecdi abi bizi evinde en iyi şekilde ağırladı,burada vecdi aga'nın küçük oğlu Ömer'i kısada olsa sevme zevkine eriştim,ALLLAH bağışlasın çok şekerdi kereta.:) Vecdi abi bahçesine meyve olarak ne bulmuşsa dikmiş,biz bütün meyveleri dalından yeme zevkine ulaştık,çok hoş bir ortamdı. Arkam'da Fırat daha arkaplanda urartulardan kalma kalenin bir kısmı ve kemahın bir bölümü,vecdi abinin evi şehrin üst tarafında. Bodur elma ağaçları meyve dolmuştu. Son anlarımız bu mekanda akıp gitti,burası türbenin bahçe kısmı burada ikişer bardak çayımızı yudumlarken çok keyifli bir muhabbettir zamanı alıp götürdü elimizden. Burda dalinda dut yememiz. Ydi veren çileklerede ilgimiz iyiydi. Vecdi abi kendine diğer karakovanlara göre daha büyük bir karakovan yapmış ,oğul olunca bu kovana koyacakmış. Vecdi abi arılarının tamamını 8 km. yukardaki bir bölgeye götürmüş.Tam hazırlandık oraya gidip hem arıları inceleme hemde bir semaver çay keyfine erişmek için hazırlık yaparken birden bastıran bir fırtına ve yağış bizi bu etkinlikten etmişde olsa işin güzel tarafı buralara uzun süren bir aradan sonra yağış yağmasıydı.
Sonuç olarak bu yolculuğumuz esnasında daha önceden internet'ten tanışıp dostluğumuzu geliştirdiğimiz vecdi abiyle yüz yüze görüşmekten sonderece memnün olduk,bizleri çok sıcak ve bir o kadarda gönülden ağırladı ,aslında bizi bir gece misafir edecek şekilde hazırlık yapmıştı,çok isterdik bir akşam dinlenip uzun uzun sohbet etmeyi ama bizim Rize'de bulunmamız gereken başka bir etkinlik bu planımızı ilerki bir tarihe ertelemiş oldu sadece.Bu vesiley'le vecdi abiye ,saygıdeğer eşi yenge hanıma ,kızına ve oğlu Ziyaya sonsuz şükranlarımızı buradan bir kez daha sunuyoruz.Kendilerini iade'i ziyarette Rizede ağırlmaktan memnün olacağımızı belirtiyoruz. Zigana tünel girişi. Erzincan-Sivas arasından bir enstantane .

3 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Salih Abi.

Sen bu işi biliyorsun.Hayatın sırrını çözmüşsün.Bir müddet bende seninle takılsam ancak.Biz burada işimizin esiri olduk bir yere kıpırdayamıyoruz.

Vecdi beyi pas geçmek olmaz dı en iyisini yapmışsın.

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Salih abi süper bir gezi olmuş, o bahçenin meyvelerini dalından olmasada kasa kasa çok yedim::))
Hala evdeki gardropta bir adet deveci armudu duruyor.
İnşallah banada oraları gezmek nasip olur, bizimkiler zaten son baharda sana gelmeye kararlı, 2-3 ay öncesinden uçak bileti alınacak bakalım nasıl olur.
En büyük hayallerimden birisi ülkemizi baştan sona gezebilmek inşallah nasip olur.
Kalın sağlıcakla.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Salih bey,merhaba demenizle ,yola çıkmanız bir oldu.İşlerin bitir,tekrar beklerim.İnşallah böyle kısa olmaz.Saglıcakla kalın.