Bu Blogda Ara

26 Şubat 2008 Salı

ÇAYELİ'NDE ARICILIK

Fotoğrafta gördüğünüz şahıs, 45 yıllık arıcı abilerimizden Necati KÜLÜNKOĞLU. Kendileri arıcılığı hem ticari amaçla hem de hobi olarak yapmaktadır. Bu konuda uzman bir isim olduğunu söyleyebilirim . Özellikle karakovan kategorisinde.Necati abimizin ilçemizde açmış olduğu dükkanda arıcılık üzerine çeşitli araç ve gereçler bulunmaktadır.
Necati KÜLÜNKOĞLU abimiz bir yıl önce açmış olduğu dükkanında arıcılık adına çok büyük hizmetlerde bulunmaktadır. Öyle ki; bir çuval şekeri götürüyorsunuz, keke katılacak balı da götürüyorsunuz malzemeyi fotoğraftaki makinede toz şekeri pudra şekeri haline dönüştürüyor. Diğer makinede ise malzemeleri karıştırıp kek haline getiriyor ve size veriyor. Bundan da sembolik bir ücret alıyor. (10 YTL)Bu konuda ilçemiz arıcılarına kolaylık sağlıyor ve hizmet veriyor.Kendisine tüm arıcılar adına teşekkür ediyoruz. (ben yine de arılarıma kek vermeye karşıyım.:) )
Necati abinin dükkanından Ramazan YILDIZ, Necati abinin oğlu (ortadaki), Hacı Nuri Bostan Amca, arıcı ustası (karakovan ustası) Necati KÜLÜKNOĞLU.
Not: Hacı Nuri BOSTAN Amaca'nın arılara yazmış olduğu bir destan var ve bu destanı kendi ağzından videoya alma imkanı buldum.Bu videoyu sizlerle videolar bölümünde paylaşacağım.Mutlaka izlemenizi öneririm. Karadenizlilerin atma türkü alanında yetenekli olduklarını kanıtlayan bir olaya şahit olacaksınız. Nuri B. Amca'mızın 8 kovan arısı bir ayı tarafından telef edilmiştir ve afiyetle yenmiştir :) Nuri Amca'mız da bu ayıyı becermiş ve pençelerini hatıra olarak arabasına asacağını söylüyor. Nuri Amca'mız bu olayı kendince destanlamış ve kendini ayı yerine koyup olayı ayı gözünden değerlendirmiş.

1 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

salih abi
sonunda kafama göre bir arıcı buldum memlekette
kışın arıya kek vermediğine göre
en büyük arıcı sensiz
başarılar