Bu Blogda Ara

30 Haziran 2008 Pazartesi

BENİM KÖYDEKİ DURUM SÜPERR

Köyde bıraktığım 6 koloninin analarını yetiştirip yenilemiştim.6-7 şer çıta kestane mevsimine girdiler.Biz rızkımızı dağlarda ararken burnumuzun dibinde olanı kaçırdık.6-7 şer çıta olan arılar bal bile yaptılar.Görünen çerçevede de bal kemeri ve düzenli kapalı yavru görülmektedir.2 aylık ananın marifeti bunlar heralde. Yine başka bir arıdan da yavrulu bir çıta.

Evet Mayıs,2008 anasıdır.Yetiştirdiğim analardan biri.Diyeceksiniz ki rengi neden kırmızı değil: benim için önemli değil nasılsa ana ticareti yapmıyorum benim için önemli değil :) elimde olan boyayla geçen yılın boyasını vurmuş oldum. Dediğim gibi köydeki 7 şer çıta arılar mevcutları yavrulamayla beraber epeyi arttı.Ve katta mum örüp bal attılar.Normal şartlarda bu arıların mevcutları 15 çıta falan olsaydı herhalde 40 kg bal yapardı. Dediğim gibi biz dağlarda rızk ararken burnumuzun dibindekinin kokusunu bile alamadık. Bir gün önce verdiğim temel peteğin durumunu ve benim de gıcır keyfimi görmektesiniz. İşte gördüğünüz gibi 6 kolonim de aşağı yukarı aynı seviyede.

Malesef sabah erken saatlerle beraber yoğun gök gürültülü sağnak yağış görüldü, Kantarlı'daki arılarımızın yolu daha önceki afette kapanmıştı, tam dün öğlen saatlerinde yol açılmıştı ki bugünkü etkili yağış nedeniyle tekrar başa dönmüş olduk.Malesef haretek edemiyoruz arıları alıp erzurumdaki yerimizde şantiyeyi açmış olmalıydık çoktan.Ama bu şekilde çalışmakla olmaz ki, çok gevşek davranıyorlar, bunların çalışmasıyla 1 haftada anca açılır biz de treni kaçırmış oluruz, yazık olur başka birşey değil.Her zaman söylediğim gibi insana bu tip olaylar çok koyuyor.Bir tane yabancı turiste birşey olsa bütün imkanlar zorlanıyor helikopter mi ararsın ne var ne yok uğraşıyorlar ama böyle bir durumda kıllarını kıpırdatmıyorlar.Biz ne zor şartlarda ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz.İki tane kepçeyle kaderimiz belirleniyor.Bu konuda yorumlar sizden ben daha birşey söylemek istemiyorum.Sadece dua ediyorum.

Teşekkür ederim..

5 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Salih bey istenmeyen durumlardan sonra böyle güzel aberleri duymak güzel oldu,en kötü gününüz böyle olsun.Daha da iyi güzellikler yaşamanızı dilerim.

yalovalı arıcı dedi ki...

sayın meslektaşım nektar akımında yağan yağmur arıcı için pek iyi bir haber değil tabi durumunuza üzüldüm.ama yağmur berekettir alanda verende mevla.bize yaramayan başkasına yarıyor elbet bir çeşmeyi kapayan diğerini açacaktır rızkı başka yerlerde aramalıyız elbet vardır başka yerde rızık..

selametle kalın ...

Ballı Baba dedi ki...

Karadeniz...Deliliğine de akıllılığınada akıl ermez. Dün ağlatır bu gün güldürür. Allah o tabiatın güzelliklerini sizin gönlünüze yansıtmış ki dünün haberlerinden sonra bu haberi yazabiliyorsun. İyiki varsın, YÜZÜNÜZ DAİMA GÜLSÜN.
BEREKETİNİZ BOL,
GÖNLÜNÜZ ŞEN,
HANENİZ SAADET DOLSUN.

Unknown dedi ki...

Salih abicim Allah gıcır keyfini bozmasın diyeceğim ama az cık bozulmuş galiba ne yapalım bizim memleketin ne zaman ne yapacağı belli olmaz.

Allah sağlığını bozmasın geri kalan her şey düzelir.Senin arılar çok iyi ve hızlı gelişiyor maşallah benim arılarda bu kadar gelişse yeter kışa kadar.

Unknown dedi ki...

merhaba ben salih arıcının kızıyım kantarlıdaki çalışmalar sonunda işe yaradı yol açılmış babam arılarını erzuruma taşımaya götürdü.