Bu Blogda Ara

11 Kasım 2008 Salı

ARILARDA PERİYODİK KONTRÖLLER

Çok değrli arıcı dostlarım bu haberi yayınlamamda bir sorunla karşılaştım,uzun uğraşlar sonucu arızayı giderdik tam olmasada şimdilik idare eder. Bugün havayı iyi gorünce arabaya atladığım gibi köyün yolunu tuttum.Hava güzel olunca bağlasalar duramamki misali arıların yanına vardım.Tabii ilk önce 25 gün önce çıkan yeni analar var bende 5 adet acaba döllendilermi diye baktım ben henüz hiç birinin yumurta atttığını göremedim ama şu ananın durumu gebe olduğunu göstermekte,heralde 3 gün sonra bir kontrol daha yapmamız gerekecek.
Buda diğer hanım kızımız bu sanırım tamamdır,henüz yumurta göremedim ama yaptığı araştırmalar yumurta atacağını göstermekte.
Bu ana için yorum yapmıyacağım,yorumu kendisindedir.
eylül analarımız invert şurup takviyesiyle çok güzel konumdalar,yavru durumlarında kesilme yok,bu arılar kafkas F1 i analardır şuruplama yaptınızmı sonuç bu işte. Birde önemli bir konuya değinmek istiyorum bizim şimdiye kadar arılara yaptığımız şuruplar arıları bir taraftan çoğaltacağına öbür taraftanda parçalama işlemi nedeniyle arıların ömrünü kısaltmaktaydı ,ben bunu söyleyebilirim,çünkü sadece şurup beslemesi yapan bir arıcıyım.İnternet arıcılığı sayesinde sayın Ali ŞEKERLİ nin sayesinde bizlere bilgi birikimini paylaşması sonucu invert şurupla tanıştık ve ben bu sonbahar beslemesinde bütün beslemem invert şurup şeklinde oldu ,rahatlıkla soyleyebilirimki arılarda yıpranmadan dolayı azalma olmadı aksine beslamadan dolayı besleme yaptığım aralarda güzel gelişmeler oldu ,sayin Ali ŞEKERLİ beye bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.
Bu koloni beni çalışma şekliyle biraz endişelendirdi durmadan polen getiriyordu ,tabii hemen kontrol edelim dedik birde ne görelim anasını değişme lüksüne gitmiş , git bakalım önümüz nası olsa yaz . Bir tane yakışıklı ana memesi yapmış eski ana yok birkaç güne kalmaz çıkar gibi duruyor,inşallah bize bir sorun çıkartmaz bundan sonraki gelişimini sizinle paylaşacağım.
Tabii iyi bakıldığında varoa zede bir arıyı farketmişsinizdir,ben bu yıl gibi varoa bolluğunu hiç yaşamadım , halen daha mücadelemiz devam etmekte ama etkileri tamamen geçmediği görülmekte.
Tabii bana diyebilirsinizki salıh bu analar kiminle gelin güvey olacak işte damat adaylarımız bu mevsimde var işte oda şansımız olsun bari.
Siz ne kadar kapatsanızda , kapatmasanızda onlar gerekeni zaten en müntazam şekilde yapıyorlar giriş gözlerinin izolasyonunu bayağa yaptılar işte.
Evet bir başka koloninin kapama çalışmasını görmektesiniz.

6 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

paylaşım için sağol

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
erkek arı ana arı döllenme bizim bölge için mümkündür
ama şaşmadım dersem yalan olur
salih abi bu kovanda 3 durum olur
bana göre
1-ana arı döllenemz saka olur
2-eğer erkek arı olsa döllenme olsa bile eksik döllenmeden dolayı anaarıyı en uygun zamanda anayı yeniler
3-yada martta sen yenilersin
çünkü bu ana randıman vermez seni yarı yolda bırakır
çünkü başıma geldi
selamlar saygılar

Unknown dedi ki...

Taşkıncığım bu erkek arılar olan koloniyi kontrol ettimben,anasını sanırım erzurum dönüşü kendisi değişmiş uzun süre döllenemediği için yalancı analar 4 çıtaya çakmış yumurtayı o erkek ler çıkınca anada döllenmiş yeni ana kovanda hüküm sürmekte yani ana kalitesi iyi şu anda 4 çıtada yavru var,hoşçakal.

AHMET ARICI dedi ki...

2 çeşit yalancı olayı vardır.

1. Yalancı ana arı (Ana arı)

2. Yalancı ana (İşçi arı)

Sebepleri ne olursa olsun dölsüz yumurta yumurtlayana yalancı denmektedir.

Yalancı ana arı: Döllenemedi ise veya çiftleşme uçuşunda birktirdiği spermleri bitirdi ise, yumurtalar dölsüz olacaktır.
Yalancı ana: Zaten sperm kesesi olmadığından kraliçe kaybı sonrası gelişen süreçte, yumurtalıkları gelişen işçi arılar dölsüz yumurtlayacaklardır. AHMET ARICI

Adsız dedi ki...

At this moment Ι am геady to do my breakfast, lаtеr than having my bгeakfast cοming over аgаin to гead more neωs.



Hаve а loоk at my web-site :: SEOPressor V5 review
My web site: seopressor version5

Adsız dedi ki...

I wаs extrеmely pleаsed tο uncovеr this site.
I wanted to thank you for ones tіme for this paгticulaгlу fantastic reаd!
! I defіnitely savorеd every little bit of it and i аlso
have you bookmarkeԁ to see nеw іnformation оn
yοur site.

Haѵe a looκ at mу site wedding dresses