Bu Blogda Ara

16 Kasım 2008 Pazar

ERKAN OCAKLIYI KAYBETTİK

Ezanlar bu kez onun için okunacak 16/11/2008   KARADENİZDE YAS VAR ERKAN ABİMİZİ KAYBETMİŞ DURUMDAYIZBÜTÜN SEVENLERİNİN YAKINLARININ BAŞI SAĞ OLSUN. Bir süredir pankreas kanseriyle mücadele eden Karadenizli sanatçı Erkan Ocaklı, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.  Ocaklı'nın vefat ettiğini duyan yakınları, sevenleri ve Kamil Sönmez ile İsmail Türüt'ün de aralarında bulunduğu Karadenizli sanatçılar Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Sanatçının cenazesinin, yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi. 1949 yılında Trabzon'da doğan Ocaklı, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesini bitirdi. Yaklaşık 40 albüm yapan Ocaklı'nın, ''Mısırı kuruttun mi'' ve ''Ula ula Niyazi'' gibi Karadeniz klasiklerinin de yer aldığı 350 civarında bestesi bulunuyor. Yönetmenlik ve televizyon programları da yapan Ocaklı, 6 filmde de rol aldı. Öte yandan, Erkan Ocaklı, geçen sene 40. sanat yılını, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki geceyle kutlamıştı.  Kuzey Yıldızı Trabzonlular Derneğince düzenlenen gecenin sunuculuğunu, bir süre önce vefat eden sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli yapmıştı.  Aslen Artvin Arhavi’li. Çocukluğu Maçka’da geçti. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu. Kırka yakın albüm yaptı. Altı tane de filmde oynadı, yönetmenlik yaptı. Televizyon programları yaptı. İki kez evlenen Ocaklı'nın iki de çocuğu var. Ocaklı, 1970’li yılların başında, elinde bağlamasıyla Karadeniz’in hiç de alışık olmadığı bir yoldan müzik dünyasına girdi, hit parçalar üretti. Yaptığı plak ve albümlerin sayısını unuttuğunu söylese de, kırka yakın albüm, üç yüz elli civarında besteye imza attı.

13 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Allah rahmet eylesin, çok çok severdim. Yeri zor dolar...
Tüm sevenlerinin başı sağolsun.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

ERKAN OCAKLIYA
ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM
TOPLUMUMUZUN BİRÇOK KANAYAN YARASINA PARMAK BASMIŞTI
İNSANLARI ŞARKI YOLUYLE BİLİNÇLENDİRMİŞTİ
UYANDIYORDU
OY NATAŞA TÜRKÜSÜDE BÖYLE İDİ
RUS KAPISI AÇILINCA MİLLET NATAŞAYA HUCUM ETMİŞTİ
BU TÜRKÜ İLE ONLARI UAYARIYORDU
BÖYEL SANATAÇILARA NE KADAR İHTİYACIMIZ VAR
ŞİMDİKİLERE SANATÇI DEMEYE UTANIYORUM
ALLAH RAHMET EYLESİN

İlhami Uyar dedi ki...

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.

arıbeyi dedi ki...

Sayın OCAKLI'ya Allahtan rahmet yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun.Nur içinde yatsın.
Benimde sevdiğim ve değer verdiğim bir sanatçıydı.
Sizede bu haberi paylaşmanızdan dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.
SAYGILARIMLA.

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Sevdiğim ve takdir ettiğim bir sanatçı idi.Kendisine Allah'tan rahmet , sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

ERKAN OCAKLI,
ÇOK BEĞENEREK DİNLEDİĞİM GERÇEK SANATÇILARDAN DI.ALLAH RAHMET EYLESİN,YAKINLARIN BAŞI SAĞOLSUN.

Unknown dedi ki...

Allah rahmet etsin çok üzüldüm.Adam gibi adamdı Erkan Ocaklı Karadenizin başı sagolsun.

Arıcı 07 dedi ki...

Allah Gani gani Rahmet Eylesin.

AHMET ARICI dedi ki...

ben ölürsem uşaklar eminem ne edecek. onunda kimsesi yok
ne yanlara gidecek ERKAN OCAKLI

Unknown dedi ki...

Bütün dileklerinize teşekkürler,mekanı cennet olsun.

Unknown dedi ki...

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
Mehmet Yüksel

Yalçın Sezer dedi ki...

Duyduğumda inanmak istemedim Erkan Ocaklının türküleri ile büyüdüm ben.

İstanbulda 4 kuşaktır yaşayan bir aile olmamıza rağmen köken Kastamonu sahillerine dayanıyor. Geçmişte kara taşımacılığı yok iken gemiler ile doğu karadenize giden hemşehrilerimiz İstanbuldan sonra 3. gününde bizim memleketin sahillerinde yolcu indirir ve mola verirlermiş. Babam doğu karadeniz nameleriniçocukluğunda bu gemilerde çok dinlemiş ve gençlik yıllarındada benim çocukluğumu yaşadığım dönemlerde çok fazla Erkan Ocaklı kasetleri dinledim.
Almanya acı vatan, Ne annem var ne babam gurbet elde yanlızım, Taksi taksi boş taksi, Hapisane içinde , Mısırı kuruttunmi, karayemiş dibine, ah sürmene sürmene, çayır biçiyom çayır aklıma gelenler.

Onun türküleri ile horon da teptim düğünlerde son gördüğümde kanserin vermiş olduğu etki yüzünden okunuyordu. Türküleri ile mesaj verdiği gibi mezar yerini , 15 gün önce gidip anne babasının arasına açtırması, çaycıya cenazem kalabalık olur al şu parayı kimseden para alma dediğini duyunca tüylerim diken diken oldu.

Sevilen insanların cenazelerinde çok insan olurmuş ve günahlarıda o denli az olurmuş, Allah mekanını cenet nasib eylesin, kederli ailesine baş sağlığı, sevenlerine sabır diliyorum.

Yalçın SEZER
Uzman Bİyolog

www.bereketbal.com

Unknown dedi ki...

Evet Yalçın bey ben 30 yıl önce çocukluğuma gidiyorum ,hepsini dinliyerek büyüdük erkan babanın türkülerini,ne yazıkki değrlerimizi kaybedince anlıyoruz,paylaşım için teşekkür ederim.