Bu Blogda Ara

13 Aralık 2008 Cumartesi

YÜKSEK DAĞLARDA KAR VAR...

Bayram tatili için kayserideki biraderim Ahmet gelmişti askerleri uğurladığımız gün bizim senoz köylerinin bulunduğu senoz deresi vadisini bir gezelim dedi ahmet ve bastık gaza .Çayelinin sahil kesiminde yağmur yüksek köylerde kar etkili oldu ,mevsim gerekleri yüzünü göstermeye başlaması sevindirdi bizleri.

köylerede kar etkisini göstermiş ama hava açık ve güzelde güneş vardı ,bu arada gözümüze karakovanın çam ağacındaki muhteşem görüntüsü ilişti hemen bu görüntüyü ölümsüzleştirdi ahmet,memleketimizde her yerde arıcılıkla ilgili enteresan görüntülere raslamak mümkün.

Ben buresmi sizlere hediye ediyorum ,kapak olsun.alıp kullanabilirsiniz.

Bu tabela Çayelinin uzundere ve çatal dere yol ayrımından ,çataldere eski başbakan Mesut YILMAZ'ın köyü aynı zamanda .Uzundere köyü ise Çayeli arıcılarının birçoğunun komar mevsiminde arılarını götürdükleri köy ve her iki köy merkezide çayeline 25-30 km. mesafede bulunmaktadır.

Kaptanpaşa kemer köprüsü bu mesafeden sonra kar örtüsü giderek artmakta.

2 yorum:

AHMET ARICI dedi ki...

Yeşilin coştuğu yeryüzü cenneti Rize, alternatif turizmde atağa kalkmak için iç turizm desteğini bekliyor.Yöre halkı, klasik yaz turizminden bıkan, ‘Sıcaktan bunalmayalım, bu yıl da değişik bir şeyler yaşayalım’ diyen herkesi eşsiz doğal güzellikleri, alternatif sporları, büyüleyici faunayı, coşkuyla akan dereleri, doğa harikası şelaleleri, enfes ev yemeklerini paylaşmak için Rize yaylalarına davet ediyor. ‘Bizim yaylalar hem serin hem de ucuz. Biz iddialıyız. Bu güzelliği bir kez gören bir daha buralardan vazgeçemez’ diyo kışı sorarsanız ayrı bi güzellik resimler anlatıyo galiba AHMET ARICI

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
sayende çayelinide
tanımış oluyoruz
paylaşım için sağol