Bu Blogda Ara

24 Şubat 2009 Salı

RİZE'DE HER ŞEY YOLUNDA;ÇİÇEK VE FLORA'DA SON DURUM

Değerli arı ve doğa dostları;Bütün türkiyemizi son bir haftadır soğuk ve yağışlı bir hava etkisi altına almış olduğu halde Rizemizde durum hiçte öyle değil,paylaşacağım bu resimlerin çoğuna yakını bugün tarafımdan resmedildi.endemik bir çiçek türü olduğunu tahmin ettiğim bu bitkiden orman altlarında bolca açmış durumda ismini bilmiyorum.::)) Yine ormanlarımızda bulunan bir çeşit yabani salkım menekşe. Buda yerden havanın uygun olması sonucu fışkıran bir tür. Defne çiçekleri çoktandır açmıştı zaten. Buda benim köydeki bahçemde bulunan şeftali ağacı ve çiçekleri. Kır menekşeleri bir aydır faal. Bir çok arıcı kardeşim bu otsu bitkiye ballı baba demekte ama bence bu bitki ballı baba değil ballı baba daha büyükçe ve çiçekleride beyaz, bu bitkiye göre çok daha büyük olduğunu biliyorum,çayırlarda bolca bulunmakta olan bu çiçekten arılar mevsim olarak iyi istifade etmekteler. yukardaki çiçeğin yakın planı. Eriklerde tamamen açmışdurumda. Bölgemizde arıcılar eriklerin çiçek açmasını bekler ve arılara sıvı beslemeyi buna göre start verirler ama;Bu çiçekler üçüncü cemreden sonra açardı bu yıl baya erkenci sonu hayırlı olur inşallah. Kar var ama olması gereken yerde çiçekle bütünleşen dağlarımızdan bir manzara. Buradan sonraki resimler 10 gün önceden,şimşir çiçekleri arılar doğrayacakçasına hucüm etmişlerdi. yine benim bahçede çuha çiçekleri. Kaysi ağacında yakaladığım bu resim bana göre harika.
Evet 10 gün önce çiçek ve kar dağlarda birlikte .
Özet olarak;Türkiye hava koşullarına göre doğu karadenizde soğuk olduğu söylenemez arılar salkımda değil ve faal durumdalar birinci posta yavrular çoktan çıktı şimdi ikinci ve daha genişletilmiş bir yavru durumu söz konusu .İnşallah fazla soğuk olmaz.

2 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

paylaşım çok güzel kar ve çiçeklerin bir arada olması her zaman denk gelmeyecek bir durum.

erken çiçeklenmeden en az derecede etkilenmemiz dileklerimle işlerinizde kolaylıklar....

Fatih dedi ki...

merhaba salih kardes istahimiz kabardi bizde en az iki hafta sonra bu manzaralar olabilir siz erken uyanmissiniz bahara insallah basarili ve bereketli bir yil olour saygi ve selamlarimla