Bu Blogda Ara

22 Mart 2008 Cumartesi

GÜNE TAKILANLAR

Hepsi benim arıların etrafında olan meyve ağaçlarından çektiğim görüntülerdir.
Bizim Arıcılıkla birlikte başlayıp da devam edemeyen bir mesleğimiz daha varmış, o da Çiçekçilikmiş.Uzun dönem babam ve dedem çiçekçilikle uğraşmışlar.Kesme çiçekler,Açelya ve Begonya türleri başta olmak üzere bir çok çiçek üretimi yapılmış ve satılmış.Tabi çiçek ve arı doğrudan bağlantılı da olduğu için işler tıkırında da gitmiş.Buradan kalan bir sevdadır bende çiçek ve çiçekçilik.Çiçek bence dünyadaki en güzel ve doğal estetiktir.Bilmiyorum belki de arılarımı çok sevdiğim için arılar da çiçekleri çok sevdiği için de seviyor olabilirim :) İleride çiçekçiliğe de ağırlık vermeyi düşünüyorum.Zaten babamdan kalma seralar da var, naylon çektim mi iş bitmiş olur.
Mart 21 on çıtayı sarmış ve içerisinde 6-7 çıta yavru bu lunan bir koloni.Mevsim çok iyi gidiyor.Ben yoğun şurup takviyesine başladım.10 gün sonra kuluçkalıklara taze mumlu çitalar atmaya başlayacağım.Ortalama kovan başı 3-4 yeni çıta atmam lazım.Böylece her 3 yılda bir kuluçkalık yenilenmiş oluyor.Tabi bu yeni mumları arılar kabarttığı zaman ana bunlara yumurtlamayı çok seviyor çıtadan çıtaya kapatıyor bu şekilde arılar daha çabuk gelişmiş oluyor, verim artıyor.
10 çıta arıdan bir yavrulu çerçeve görmektesiniz.Üzerine tıklarsanız çıkan yavruların yerini yenilerinin aldığını göreceksiniz.Larvalar gözle görülür şekilde.
Bu günlük bu kadar. :)

4 yorum:

Mehmet Yüksel dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler,resimler ve Arılar harika.Bizim buraya da kış geri geldi kar yağdı ama hayırlısı bakalım ne olacak.
selamlar.

Adsız dedi ki...

See here or here

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Salih abi masallahhh.. akasya varsa guzel akasya bali alirsin abi be. yada diger lere takviye yaparsinn..Bu anadan bir ana bende isterimm :)))

Unknown dedi ki...

Kaptan ana istemende haklısın ama biraz sabır yetiştirebilirsek tabiiki ikramımız olacaktır .övgülerine teşekkürler.