Bu Blogda Ara

28 Mart 2008 Cuma

KARA YEMİŞ ÇİÇEĞİNİN MARİFETİ ARILARDA BEYAZLAMA VAR

Bugün yani 28 Mart günü çarşıdan temin ettiğim varoa ilacı bayvarol'u arılara tatbik etmek için bir ara arılığıma gittim.Hava da normaldi.20 arıya bayvarol uygulaması yaptım.Diğer yarısını da nasip olursa yarın yapmayı düşünüyorum.Arıların durumunu da beğendim şükürler olsun.2 kez katı şurup beslemesi yapıldı.ve arılar yedili sekizli dokuzlu çerçeveleri doldurdu, 10 çerçeve olan bile vardı :)
Bizim yöremizde arıcıların en çok sevdiği çiçeklerden biri de kara yemiş çiçeğidir. Hava uygun olursa çok iyi nektar kaynağıdır.Son günlerde arılardaki beyazlığın nedeni karayemişin bal vermesinden kaynaklanır.aşağıdaki resimlerde belirgin bir şekilde görülmektedir.Sezon iyi başladı Allah'ın izniyle bu sene de iyi gidecek gibi duruyor. Benim bulunduğum yörede ve benim kendi penceremden görünen bu.:) Yani Doğu Karadeniz ve Rize'de keyifli bir sezon olacağa benziyor.Bütün arı gönüllülerine de bol bereketli bir sezon geçirmek nasip olmasını diliyorum.
6 gündür karayemişin de devreye girmesiyle beraber hava şartlarının uygun da gitmesi sonucu resmide de görüldüğü gibi..
Bir başka arıdan beyazlık görüntüleriBunların hepsini bugün çektim.
Resimde gördüğünüz yarım ballı çerçeveler kuluçkalıklarla yerlerine ham mumlu çerçeve ilave etmek için çıkartılmımştır.Bunlar misyonunu doldurdu(ben bunları kesip mum karşılığı vereceğim diyeceksiniz bunlar güzel görünüyor, ama bunlar zaten 3. senelerini doldurdular.)Yerlerini yenileri alacak.Üçer dörder her sene değiştiğimizde hem kuluçkalıktaki çerçevelerimiz sağlıklı ve temiz oluyor hem vermiş olduumuz yeni mumlara ana daha bir iştahlı yumurta attığı için arılarımız daha hızlı gelişiyor.Bunların ballarını süzdüm bunun gibi 150 çrçeve çıkarttım.Ballarını da şuruplara ilave etmeye düşünüyorum.
Bugünki Tanrı misafirlerim.Köyde kalmadığımız için tam takır olan evde şanslarına biraz bulgur buldum ve hepsini onlara verdim uzun bir süre bana arkadaşlık ettiler :) sonra teşekkür ettiler yarına anlaştık tekrar gelecekler :)
Arıcıların bir sorunu da karıncalardır.Hava biraz soğuduğu zaman onlar da sıcak yer arıyorlar.Onlarla da ayrı bir soğuk savaş veriyoruz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

salih arıların tezgah üzerinde iseler tezgahların ayaklarına alçı dök yağmur yağmadığı sürece karınca çikmayacaktır kolay gelsinallah yardımcın olsun
http://arivearicidostu.blogspot.com/Asım KADIOĞLU

Ballı Baba dedi ki...

Bu konuda sıkıntı yaşayanlara kolay bir yöntemde benden. Blogda eski yazılarımda da var, talk putrası çok iyi oluyor. Evlerdede güvenle kullanılabilir.

İlhami Uyar dedi ki...

Salih bey görüntüler mükemmel,bol verimli sezon dileklerimle ,iyi çalışmalar,kolay gelsin.